Arts escèniques

Misèries del poder

David Planas i Glòria Sirvent són opressors o oprimits, segons el cas, a ‘Epodermis’, una obra escrita i dirigida per Carol López

L’obra s’estrena avui i demà a la sala La Planeta dins del festival Temporada Alta i farà gira el 2019

“Estava buscant un tema per tirar endavant un nou projecte teatral i en una entrevista publicada en un diari vaig llegir sobre la síndrome d’Hybris, que pateix la gent que té molt de poder. Sempre m’ha fet pensar aquella gent que es posa a fer d’alcalde del seu poble i, al cap de vuit anys, ja està alienada pel poder i fins i tot li ha canviat la forma de poder.” Així explica l’actor i, en aquest cas, també productor David Planas com va néixer Epodermis, l’obra que estrena avui (20.30 h) i demà dissabte (18 h) a la sala La Planeta de Girona, dins del festival Temporada Alta . Planas va traslladar aquestes idees sobre el poder a Carol López, que va escriure el text de l’obra amb autoria plena i sense cap més directriu, i també l’ha dirigida.

David Planas i Glòria Sirvent són els únics intèrprets d’aquesta obra amb diversos personatges, que proposa diferents situacions de la vida diària en què es manifesten els excessos del poder, la “vella necessitat humana de menysprear i abusar”, de dividir el món entre opressors i oprimits. De fet, l’obra exposa situacions emmarcades en àmbits tan diversos com ara l’economia i el sexe, evitant justament el poder polític per ser “massa evident”. Possiblement, Epodermis tracta d’una dels grans pilars de la nostra societat, però justament per això tampoc és qüestió de posar-se massa transcendents: “Ens està sortint un punt de comicitat inevitable, perquè l’humor és també la millor manera de fer crítica i autocrítica: de mirar-te al millor”, diuen els intèrprets d’aquesta muntatge, al qual han donat forma pràcticament durant l’últim mes, en un procés que no dubten a definir com a miraculós, amb un concepte escènic “senzill però acurat”. Planas i Sirvent, que fins que van iniciar aquest projecte no es coneixien –tot i ser gairebé veïns– han sintonitzat bé i comparteixen la vocació d’explicar històries.

Finançat en part amb un ajut Kreas de l’Ajuntament de Girona i coproduït per Temporada Alta, Epodermis començarà l’any vinent una gira, que començarà a Celrà, Bescanó i Sant Gregori. Per acabar, alguna conclusió sobre el poder? “No... O potser sí: el poder no fa la felicitat”, conclouen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà