Llibres

Un Nadal de Sidillà per llepar-se els dits

Edicions Sidillà, amb seu a la Bisbal, celebra el Nadal amb el llançament de dos projectes enciclopèdics de gran ambició: la Història de la cuina catalana i occitana, del valencià Vicent Marqués, que arribarà als deu volums, i el Calendari de llegendes, costums i festes tradicionals catalanes, del folklorista Aureli Capmany, de qui aquest 2018 s’ha commemorat el 150è aniversari.

De la primera col·lecció, ja s’ha publicat el volum número 1, corresponent a les sales, els aperitius, les ensalades i les sopes, i aquest any entrant sortirà a la venda el segon, consagrat a les olles i les verdures. Considerada la “Bíblia de la nostra cuina” pel xef del Motel, Jaume Subirós, i “una obra d’art” pel gastrònom Ferran Adrià, la Història de la cuina catalana i occitana s’anirà presentant en volums temàtics, enquadernats en tapa dura i amb il·lustracions de Montse Mayol. Vicent Marqués, cuiner i escriptor, hi recopila quaranta anys d’estudi de la cuina d’una regió que es considera una de les millors del món.

Pel que fa al calendari de llegendes de Capmany, es tracta d’una col·lecció que segueix els costums i les tradicions catalanes, des de les cançons, les postres típiques i les processons, que permet fer un viatge pels carrers i les places de la Barcelona més festiva i popular. El primer volum abraça el període de gener a juny, i la segona entrega, que tractarà de la segona meitat de l’any, sortirà el maig del 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia