Altres

La frontera sud de Martí Albesa

El fotògraf i dissenyador gràfic olotí Martí Albesa és el guanyador de la 17a edició de Joves Fotògraf(e)s que convoca Inspai, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, amb un reportatge sobre el fenomen migratori a les platges del sud peninsular. El treball La frontera Sud, a l’ombra del Nord, que consta de trenta-cinc fotografies en color, ha estat escollit per unanimitat per una comissió avaluadora que formaven el vicepresident de la Diputació, Albert Piñeira; la tècnica documentalista d’Inspai Laura Tàrrega; la comissària d’exposicions Inés Casals, i els fotògrafs professionals Marta Negre i Dani Duch, els quals han valorat el tractament i l’aproximació al tema, així com la seva qualitat artística i tècnica. Aquesta era la primera vegada que el programa Joves Fotògraf(e)s, dotat amb mil euros per al guanyador, s’obria a autors de tot Catalunya.

Amb el seu projecte, que serà exposat a la Casa de Cultura, Martí Albesa (Olot, 1988) denuncia la falta d’atenció que reben les persones que arriben a les costes espanyoles travessant en condicions precàries l’estret de Gibraltar. El fotògraf va assistir a l’arribada massiva d’embarcacions a principis del mes d’agost passat, quan “l’aglomeració provocada per la inacció i la descoordinació va acabar en confinaments a centres esportius, magatzems en desús o als mateixos ports”, de manera que “centenars de persones s’amuntegaven a l’espera que alguna institució se’n fes càrrec”. De l’experiència viscuda a Tarifa, Algesires i Barbate, i als centres d’acollida a Los Barrios i San Roque, el fotògraf ha tornat amb la següent reflexió: “No hi ha tanques ni mars ni fronteres tan fortes com el dret a migrar que exerceixen a cada pas.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA