Arts escèniques

Pobles units pel teatre

El segon cicle de teatre familiar L’Empordanet a Escena programa 10 espectacles professionals en altres tants pobles petits, entre els mesos de gener i maig

“Aquesta és una espècie de subcomarca que no existeix oficialment però que està formada per una sèrie de pobles que estan vinculats a l’institut escola de Verges, que han impulsat un club de futbol en comú i que, des de l’any passat, comparteixen també un cicle de teatre familiar”, explica l’actor Pep Vila, director i programador del cicle de teatre familiar L’Empordanet a Escena . El cicle, que celebrarà la segona edició entre els mesos de gener i maig, és un projecte d’Estat Particular –la companyia i espai teatral que Vila té a Tor (Baix Empordà)–, en col·laboració amb els ajuntaments de Verges, la Tallada d’Empordà, Parlavà, Jafre, Ultramort, Bellcaire, Colomers, Foixà, Rupià i Garrigoles. Aquest projecte per portar espectacles professionals a pobles petits que, d’una altra manera, no podrien accedir a aquest tipus de programació, té el suport de la Diputació de Girona, el Departament de Cultura de la Generalitat i el Consell Comarcal del Baix Empordà.

L’any passat, L’Empordanet a Escena es va posar en marxa amb 10 funcions d’altres tants espectacles en aquests 10 pobles, i l’èxit de la proposta es va demostrar amb els plens que van obligar a programar tres funcions més. En total, van assistir als espectacles del cicle un total de 1.300 espectadors. A més, a la primera edició ja es va poder constatar que “la gent circulava” d’un poble a un altre.

En aquesta segona edició s’han programat 10 espectacles més, sempre a les 5 de la tarda i amb una entrada de 5 euros. Ja es planteja la possibilitat d’obrir una segona funció a les 18.15 h –només quan s’exhaureixin les localitats de la primera– per als espectacles programats a Verges, Colomers i Rupià, perquè les sales tenen un aforament reduït.

Verges obrirà el cicle el 13 de gener amb Momo, versió lliure de la història de Michael Ende, a càrrec de la Companyia Anna Roca. El 20 de gener, a Colomers s’hi podrà veure Gnoma, de Pea Green Boat. Quo no vadis, de La Pera Llimonera, arribarà el 3 de febrer a Bellcaire, i El carreró de les bruixes, de Poca Cosa Teatre, el 17 de febrer a Foixà. Al març s’han programat tres espectacles: Nàufrags, de La Industrial Teatrera, el dia 3 a Ultramort; Mr. Màgic, del Mag Txema, el 17 a Jafre, i Adeu Peter Pan, de Festuc Teatre, el 31 de març a la Tallada. El porquet que volia veure el món des de dalt, d’Animamundi Teatre, es representarà el 14 d’abril a Rupià, i En Jantotlifan, de L’Estaquirot Teatre, el 28 d’abril a les Olives (Garrigoles). El cicle es clourà el 5 de maig amb Un número infinit, del trapezista Andreu Casadellà, a Parlavà.

En aquesta segona edició, el cicle estrena abonament per als 10 espectacles (37,50 euros), forfet familiar (15% de descompte) i un web que permet adquirir entrades anticipades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA