Música

Enderrock, 3 anys més

Els premis Enderrock es lliuraran el 28 de febrer a l’Auditori de Girona, on tenen garantida la continuïtat gràcies a un conveni amb l’Ajuntament per tres anys més

En la gala hi actuaran Clara Peya, Els Pets, Lax’n’Busto, Lildami + Suu i Oques Grasses

Els Premis Enderrock de la Música Catalana celebraran la seva 21a edició en una gala que tindrà lloc el 28 de febrer a l’Auditori de Girona (21 h). Serà la setena edició a Girona i la tercera en aquest escenari, i ja està clar que no serà l’última a la ciutat, ja que l’Ajuntament i el Grup Enderrock renovaran per tres anys més, fins al 2022, el seu conveni de col·laboració. Així ho van anunciar ahir l’alcaldessa, Marta Madrenas; el regidor de Cultura, Carles Ribas, i el director del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, en la roda de premsa en què es va presentar aquesta 21a edició, que acaba d’obrir la segona fase de la votació popular. En la primera fase hi han participat més de 13.000 votants únics –un 30% més que l’any passat– que han seleccionat els deu finalistes de cadascuna de les 16 categories, entre les quals destaca com a novetat la de hip-hop i músiques urbanes, creada, segons Gendrau, perquè “la producció musical catalana d’aquests estils ha augmentat de manera extraordinària, amb mig centenar de treballs, l’últim any”. En aquesta categoria han estat seleccionats discos de Bad Gyal, Cactus, Jazzwoman, l’empordanesa Joina, Lildami, Pirat’s Sound Sistema, Pupil·les, Senyor Oca, Zoo i l’exiliat Valtònyc. En conjunt destaquen, per nombre de nominacions, Els Catarres i Doctor Prats, amb sis; Buhos i Joan Dausà, amb cinc; Alfred García, Balkan Paradise Orchestra, Obeses i Roba Estesa, amb quatre, i Ebri Knight, Germà Negre, Judit Neddermann, Suu i Zoo, amb tres.

En la gala del 28 de febrer, que tornarà a ser presentada per Carles Xuriguera i Rafel Faixedas a partir d’un guió de Jordi Caballé, hi haurà petits tastos musicals en directe de la compositora i pianista palafrugellenca Clara Peya –autora d’Estómac, el millor disc de l’any, segons els Premis Enderrock de la Crítica–, Els Pets –millor disc de pop-rock–, Lax’n’Busto, Oques Grasses, Joan Rovira, Porto Bello i el duet format per Lildami i Suu, autora del millor disc d’artista revelació, segons els crítics. Les entrades per a la gala es posaran a la venda la setmana vinent.

També s’ha incorporat als actuals nou premis de la crítica un desè, el corresponent a millor disc per a públic familiar, que decidirà en els pròxims dies un jurat format per especialistes en la matèria.

La gala dels Enderrock –que tornarà a emetre’s en directe per televisió, ràdio i internet– es complementarà en els dies previs amb una sèrie de concerts de petit format a diferents llibreries de Girona, per vincular música i literatura i per reforçar Girona com a “epicentre de la primavera capital catalana”, segons Madrenas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie