Llibres

Els Bertrana es posen al dia

Les obres premiades ja seran a les llibreries el 18 de setembre, l’endemà mateix de la festa de lliurament

La fundació renova el web, amb les bases, els guanyadors i la història dels premis

Els Premis Literaris de Girona avancen a partir d’aquest any la data d’admissió d’originals dos mesos per tal que les obres guanyadores puguin arribar a les llibreries l’endemà mateix de la festa de proclamació. Amb aquesta mesura, la Fundació Prudenci Bertrana i el Grup 62 volen aprofitar l’expectativa generada per l’acte de concessió i evitar “l’enorme espera” que fins ara es produïa entre la difusió del veredicte i la distribució efectiva dels títols al mercat. L’anunci el va fer ahir el president de la Fundació Bertrana, Joan Domènech, just abans de la presentació a Girona de l’últim premi Carles Rahola d’assaig, Massa foc, de Vicenç Villatoro, i l’objectiu és evitar “decalatges” com aquest, va dir, en què un premi concedit el setembre passat no pren forma fins al cap de quasi cinc mesos.

D’acord amb les noves bases, doncs, el període d’admissió dels originals que aspirin als Premis Ciutat de Girona s’acabarà el 30 d’abril, i no el 30 de juny com fins ara. Aquest avançament afectarà també els jurats, que hauran d’emetre el seu veredicte el 30 de juny, data a partir de la qual (segurament durant la primera setmana de juliol) la fundació farà públics els noms dels guanyadors en un “breu comunicat”, sense més comentaris, per reservar tot el lluïment per a la festa de proclamació, que continuarà sent al setembre, encara que també s’avança uns dies: serà el dimarts dia 17, i l’endemà les obres ja seran als aparadors. Aprofitant l’estada dels autors a Girona, el dia 18 se’ls organitzarà, a més, una ruta per les llibreries de la ciutat perquè signin exemplars de les obres premiades. La dotació econòmica i les altres condicions de les bases no canvien, excepte la composició d’un parell de jurats que han trobat incompatible el nou calendari amb les seves activitats professionals. Són els casos d’Eva Baltasar, que serà substituïda per Teresa Costa-Gramunt en el Palol de poesia, i de Cristina Feliu, que rellevarà Marta Vilagut al Muntaner de narrativa juvenil. En el mateix acte, es va presentar el nou web de la Fundació Bertrana, on es poden consultar les bases, els guanyadors de cada edició i la documentació històrica que han generat els premis en cinquanta anys de recorregut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona