Arts escèniques

Dones amb ‘punch’

Un cabaret musical, amb humor, que denuncia alhora el masclisme imperant de la societat

El trio d’actrius (Laia Alsina, Maria Cirici i Laura Pau) sota la direcció de Míriam Escurriola i amb la col·laboració musical de Gerard Sesé han elaborat un incendiari cabaret: Akelarre. Ho fan rient del masclisme social, a partir d’un repertori amplíssim de temes encarregats a Mireia Giró, Xavi Morató, Clàudia Cedó, Cristina Clemente. També n’hi ha dels mateixos intèrprets Sesé, Alsina i Pau i de la directora. El pianista defineix el musical de “necessari” tant per a homes com per a dones i de totes les edats. Per Laura Pau, és imprescindible que l’equip sigui mixt perquè “el feminisme ha de ser de tots, o no serà”. Comença funcions dilluns (tot i que l’estrena és per dimecres) al Maldà fins al 13 d’abril. La companyia Els Pirates, que gestiona la sala, els va encarregar aquest tema sabent que sabrien clavar-hi punch.

The Feliuettes es caracteritza per produir uns muntatges musicals d’alt nivell vocal amb una comicitat desenfadada. El seu primer espectacle imaginava un crim a l’entorn d’un club de fans de la cantant Núria Feliu. Ella mateixa hi va anar i aplaudir en diverses sessions de The Feliuetes. En el segon muntatge, Cobi, Curro, Naranjito, fantasiejava sobre el drama d’una família nascuda dels mascles que van representar aquestes mascotes en les seves respectives celebracions. El trio femení ha intervingut en molts altres muntatges com ara en la versió de Hop era! que va fer temporada a París. Va ser en aquesta estada francesa que van arrencar les trobades, els seus aquelarres particulars, on van desgranar els temes d’aquest nou títol.

Ara, atempten amb comicitat i amb molta càrrega farsesca sobre la maternitat, els mons blau i rosa per als nadons (depenent del sexe) o sobre la tria de compresa, tampax o copa en els períodes de menstruació. També passen per la pedra el món ensucrat de Disney, quan és ben cruel, perquè arracona les protagonistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona