Música

Fidels a Motörhead i Ramones, a La Mirona

Dues destacades tribute bands catalanes, Motörhits i Poison Heart, dedicades en cos i ànima a homenatjar el llegat de Motörhead i Ramones, respectivament, actuaran avui a La Mirona (22 h, 10 i 15 euros), on està garantida una doble sessió de furiós i accelerat rock’n’roll, més hard o més punk, segons el moment. Motörhits és un trio provinent de Badalona i format pels germans Xavi (baix i veu) i Pepón Lleixà (bateria) i el guitarrista Antonio Muñoz. Els Lleixà van formar part entre el 1995 i el 2003 de Dirty Lust, banda amb la qual van publicar tres discos, i després de Tralla XXL, amb dos discos més. El 2012, amb Jorge Lancharro a la guitarra, van decidir muntar un trio de versions: “Vam estar valorant diverses propostes: The Police, ZZ Top... Però al final vam veure clar que havia de ser Motörhead. En realitat, nosaltres no fem versions, sinó covers, perquè intentem que soni el màxim de semblant a l’original”, explica en Pepón. A més, la imatge de Xavi Lleixà com a Lemmy Kilmister és realment convincent com a epicentre visual d’un grup que actua amb una escenografia que simula una muralla d’amplificadors.

“Tenim dues hores llargues de repertori, format sobretot a partir dels grans clàssics de Motörhead, tot i que també hem anat incorporant peces dels últims discos del grup, més propers al heavy dels noranta, que és d’on venim nosaltres”, afirma el bateria, que és molt conscient del repte que era posar-se en la pell de Lemmy i la resta: “Si el públic heavy és fidel, el de Motörhead encara ho és més.” Ho sap perfectament perquè ells també són fans irreductibles de Motörhead i, des que Lemmy va morir, el 28 de desembre del 2015, cada any el recorden en aquesta data amb el festival Lemmyssyou, a Barcelona, que inclou una processó amb la figura del Lemmy del Gran Poder. A més, Motörhits actua cada any en una carpa dedicada a Motörhead al Rock Fest de Badalona, on fan mitja dotzena d’actuacions curtes al dia, en els intervals entre grup i grup a l’escenari principal, mentre a la barra se serveix només Jack Daniel’s: la beguda favorita de Lemmy. El líder de Motörhead era un gran fan dels Ramones, així que el doble cartell d’avui, amb els vendrellencs Poison Heart, és absolutament coherent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona