Música

El talent no té edat

Kids from Mars, Toni Beiro, Bipolar i Joina actuaran en la secció Talent Gironí, del festival Strenes, apadrinada per la Fundació Valvi

Tenen entre 15 i 44 anys, són estilísticament molt diferents i són més o menys emergents, però tots lluiten per fer-se un lloc en el món de la música i també tots provenen de diferents punts de les comarques gironines. El jove duet blanenc Kids from Mars, Bipolar –amb músics de Sant Feliu de Guíxols i de Santa Cristina d’Aro–, l’olotí d’origen i celranenc adoptiu Toni Beiro, i la cantant i pianista Joina, nascuda fa 23 anys a Biure d’Empordà, actuaran a la secció Talent Gironí del festival Strenes , que es va presentar ahir a la seu de la Fundació Valvi, que apadrina aquesta secció des del seu naixement, l’any passat, com abans havia donat suport a altres iniciatives del festival dirigit per Xavi Pascual. “Volem que el talent gironí, que n’hi ha molt, tingui visibilitat, i ho assumim com una obligació del festival per donar suport a aquests artistes, que potser d’aquí a tres o quatre anys tornaran a Strenes com a caps de cartell”, va dir Pascual. De fet, tot i que Talent Gironí no està plantejat com una competició, sí que hi ha un jurat que decidirà quin dels grups o solistes mereix un premi, bàsicament simbòlic, però que també comporta difusió per a l’artista i l’opció que torni a actuar al festival quan publiqui un nou treball, “a l’escenari més adient i amb les condicions econòmiques més dignes possibles”, hi va afegir el director del festival.

Bipolar i Kids from Mars actuaran a l’auditori de La Mercè el 5 i el 13 d’abril, respectivament, i Joina presentarà el seu disc Companyes el 26 d’abril a la plaça Catalunya, dins la festa major de Strenes. Toni Beiro presentarà en el nou escenari del festival, a la pujada de Sant Domènec, el seu disc Crónicas desde la ingravidez, en format acústic, amb Dani Sánchez (baix).

Comencen les pistes

Aquest matí, Strenes penjarà a les xarxes un vídeo amb pistes sobre el concert sorpresa inaugural del dissabte 30 de març al terrat de l’oficina de turisme de la Rambla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA