Música

Tòfol porta la bellesa a Tossa

Aviat farà un any que el cantant, guitarrista i compositor Tòfol Martínez va publicar el seu disc més personal, La verdad y la belleza, en el qual aparcava momentàniament el seu ofici de bluesman per entrar en terrenys del que ell va anomenar “folk fronterer”. Tòfol, que viu i que té el seu estudi a Tossa de Mar, fa un bon balanç d’aquests darrers mesos, durant els quals ha presentat les seves cançons, generalment acompanyat només per un pianista, en diferents locals de Madrid i Barcelona. Aquest dissabte ho farà molt a prop de casa, en un concert al bar La Gamba de Tossa (19 h, entrada lliure), amb la seva guitarra acústica i el piano de Xavi G. Cabré. Tòfol creu que és un bon espai i un horari adequat per “buscar una mica de calma i escoltar les lletres de les cançons amb atenció”.

Amb La verdad y la belleza, Tòfol Martínez ha fet molts menys concerts i molts més esforços promocionals (“Està sent esgotador, però molt maco”) que amb la seva banda de blues, però no l’importa: no li falta feina com a responsable de diverses escoles de música i, a més, la seva nova faceta com a cantautor, per dir-ho d’alguna manera, li està donant altres satisfaccions: les seves cançons sonen en emissores d’àmbit estatal com ara Radio 3 i va poder actuar al programa de Buenafuente amb el seu amic Litus, que col·labora en la cançó La llave. També ha pogut actuar amb el pianista Basilio Martí, que va treballar molts anys amb Antonio Vega.

Tòfol, que ja té unes quantes cançons noves per donar continuïtat al projecte de La verdad y la belleza, també actuarà el 19 d’abril al teatre Art i Joia de Cadaqués, entre altres concerts ja previstos fins al maig a Manresa, València i Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona