Música

Crescuda lliure

Ramon Mirabet va confirmar dissabte a La Mirona, dins el Black Music Festival, que el seu nou disc, Begin Again, (que es publicarà aquest divendres, dia 22) és una aposta reeixida. Mirabet no només es manté fidel a la llibertat i a l’autenticitat que han marcat la seva trajectòria vital i musical, sinó que l’ha potenciada permetent que la seva creativitat desbordi la llera per on fins ara havia fet transitar la seva carrera.

L’eclecticisme i la voluntat de proveir de la sonoritat i dels matisos musicals que reclama cadascuna de les cançons –en funció de l’història que expliquen i l’essència que tenen–converteixen cada composició en un còdol amb forma i personalitat pròpia, entre les quals criden l’atenció Begin Again, Magic i The Feast ant the bones. El fet que el mateix Mirabet hagi assumit la producció d’aquest nou projecte i que hi hagi concentrat tota la seva atenció en els darrers mesos (des de l’octubre de 2018 va deixar de fer concerts per centrar-se en la feina als estudis), li han permès d’oferir un producte que aprofundeix l’aposta de l’storyteller, allunyat de les anades i vingudes d’estils musicals que tenen data de caducitat. Així, doncs, el que se’ns presenta com un tornar a començar va més enllà: és un exercici d’evolució, perquè es fa des d’un substrat enriquit per l’experiència i des d’un objectiu molt clar: posar l’èmfasi en el que s’explica, subordinant-hi el com es fa. El creixement i la maduració necessiten de la transformació fins a arribar al ple desenvolupament i Begin Again és un pas més en aquest camí pel músic de Sant Feliu de Llobregat, establert a Sitges. El públic de La Mirona va poder tastar aquest punt de maduració, de l’augment del cabal musical i de la fertilització per irrigació de nous territoris que proposa Mirabet. I ho fa sense oblidar-se d’arrossegar els vells sediments –“no es poden oblidar els orígens”, va reivindicar durant els bisos del concert – ni de la importància de la connexió (dissabte va ser gairebé materialment epidèrmica) amb el públic en els directes, que a Salt va materialitzar amb un íntim Wake Up interpretat acústicament entre els assistents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA