Patrimoni

La reforma de la casa natal de Dalí, pendent del pressupost

El concurs ja ha fet via, la UTE Comsa és l’empresa que farà les obres, però l’adjudicació no està feta perquè falta el vistiplau definitiu a la partida

Es desencallarà la segona setmana d’abril

L’inici de les obres de reforma de la casa natal de Salvador Dalí a Figueres està pendent de l’aprovació definitiva del pressupost per a l’any 2019, que va tenir el vistiplau del consistori en el ple del mes de març. El període d’al·legacions dels pressupostos es tancarà el dia 3 d’abril vinent, de manera que l’aprovació definitiva dels pressupostos no es podrà fer en el ple ordinari de l’abril –previst per l’endemà, dia 4– i s’haurà de validar en una reunió extraordinària que previsiblement es farà la setmana següent.

Si això succeeix així, els treballs ja es podrien adjudicar en la segona meitat del mes d’abril i, per tant, arribarien a començar abans de les eleccions municipals previstes per al 26 de maig.

A hores d’ara ja se sap que la unió temporal d’empreses (UTE) Comsa ha estat l’escollida en el concurs de mèrits, que fa unes setmanes que està resolt. Falta, de fet, el darrer tràmit, l’adjudicació, que no s’ha pogut completar perquè precisament això no és legalment possible en no haver-hi una partida pressupostària destinada a aquests treballs en el pressupost municipal precisament perquè no està aprovat definitivament.

Al concurs s’hi han presentat quatre empreses (dues, de fet, eren UTE) i, d’entre totes elles, va imposar-se la UTE Comsa. El cost dels treballs serà finalment d’1.029.253 euros, una xifra que servirà per iniciar i completar la primera fase. El cost calculat per al projecte era d’1.167.881 euros. En aquesta primera fase es preveu fer un reforç estructural de tot l’edifici, s’habilitarà i reformarà l’entrada i l’escala fins a l’entresol, es reformaran serveis bàsics, els tancaments exteriors i interiors, la terrassa i els paviments, i també es tiraran a terra parets i envans previstos en el projecte global. En general, s’enderrocaran envans en la majoria de pisos excepte al pis natal de Dalí, que es preveu conservar-lo molt semblant amb relació a la distribució actual.

LA XIFRA

1,02
milions d’euros.
Aquest és el cost que tindran finalment les obres de la primera fase de rehabilitació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona