Còmic

Navegant a la Sala Oval

No fa pas gaire temps, més d’un o una hauria caigut rodó si li haguessin dit que al MNAC s’exposarien tebeos. El museu, famós per tenir el millor romànic del món, ja ha endegat la seva aposta per l’anomenat novè art. No només amb l’exhibició de peces sinó també iniciant una col·lecció de peces originals.

Coincidint amb la inauguració ahir de Barcelona Comic, el museu presenta a la sala situada a tocar de la Sala Oval, una exposició dedicada al cèlebre personatge Corto Maltès, la creació d’Hugo Pratt, que un cop mort, i com ell desitjava, ha tingut continuïtat gràcies al llapis i pinzell del dibuixant badaloní Rubén Pellejero, amb guió del madrileny Juan Díaz Canales. Tots dos han aconseguit donar fidel continuïtat a la narrativa i a l’estètica de l’autor italià.

La mostra, de petit format, però de gran intensitat de contingut, exhibeix diversos originals en blanc i negre de Pellejero i una extensa explicació sobre el personatge. També poden contemplar-se il·lustracions en color. A la mostra s’hi pot accedir fins diumenge amb l’entrada de Comic Barcelona i estarà oberta fins al 21 d’abril.

Ja dins del recinte, l’homenatge a Hugo Pratt es complementa amb una exposició sobre un altre dels grans autors del segle XX: Stan Lee, guionista, editor i ideòleg de l’univers Marvel. Amb dibuixos originals, reproduccions i textos, la mostra que se li dedica comprèn des dels seus inicis fins a la seva revolucionària decisió d’enfrontar-se al Comic Code, una mena de normativa de censura, i la seva influència en el còmic i la cinematografia actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona