Arts escèniques

El Grec 2019 recorrerà l’escena anglosaxona de Melbourne a Nova York

El festival portarà el circ al Palau de la Música

S’inaugurarà amb la música del Kronos Quartet de San Francisco i projeccions d’Alba G.Corral en companyia de músics de l’ESMUC

El Festival Grec 2019 oferirà del 26 de juny al 31 de juliol 94 espectacles, en una edició que presenta 34 coproduccions, nou de les quals internacionals i que oferiran una panoràmica sobre l’escena anglosaxona en un viatge simbòlic d’Austràlia als Estats Units. El primer exemple, la inauguració del festival a càrrec del Kronos Quartet de San Francisco en col·laboració amb la videoartista Alba G.Corral i una prèvia dels músics de l’ESMUC pels jardins el Teatre Grec. Ivo van Hove, Isabelle Huppert, Bob Wilson o Peeping Tom són alguns noms consagrats que visitaran el festival, sempre atent a l’escena local (Belbel, Manrique, Míriam Iscla, T de Teatre o Emma Vilarasau) i emergent (Sixto Paz, Els Pirates, Antonietes o Parking Shakespeare, que acomiadaran el Grec 2019 amb doble ració del dramaturg britànic). El MNAC, el Palau de la Música (on entrarà el circ de la ma dels canadencs Circa), les Drassanes i diversos museus i Fàbriques de Creació se sumen als escenaris del festival.

El Festival Grec de Jordi Casadesús segueix el viatge simbòlic a través del món, iniciat fa tres anys a casa nostra en direcció a l’orient, i que enguany parteix des d’Austràlia amb rumb a Nova York. En aquest itinerari, noms com el Ballet de Vancouver, la companyia canadenca Circa (que anys enrere havia inaugurat el Grec i que enguany faran entrar el circ al Palau de la Música per primera vegada), un monòleg de Bob Wilson interpretat per Isabelle Huppert, el coreògraf Rafael Bonachela amb la Companyia Nacional d Dansa d’Austràlia, o “la perla del festival”: Taylor Mac i el seu espectacle cabareter sobre la història de la música popular americana.

El Grec 2019 oferirà 94 espectacles, 52 del Grec Montjuïc i 42 del Grec Ciutat, en un total de 37 sales i espais de la ciutat. Tant la inauguració com la cloenda es faran al Teatre Grec, amb entrades a preus reduïts de 12 euros per facilitar l’accés a tots els públics. El 26 i 27 de juny oficiarà l’estrena el Kronos Quartet de San Francisco interpretant composicions de Philip Glass i la compositora nord-americana d’electrònica Jlin, a més d’arranjaments d’obres de Gershwin, Antonio Haskell i Solomon Linda. El concert tindrà la col·laboració en les projeccions de la videoartista Alba G.Corral i una prèvia dels músics de l’ESMUC pels jardins el Teatre Grec. Pel què fa a la clausura, anirà a càrrec de la companyia local Parking Shakespeare, que el festival convida a “pujar” al Teatre Grec per oferir una doble ració del dramaturg anglès: ‘Titus Andronic’ i ‘L’amansi(pa)ment de les fúries’, en sessió doble.

El Teatre Grec tornarà a ser l’epicentre del festival i oferirà més funcions que mai amb la inauguració i cloenda a preus econòmics. Quant als altres espais del festival, enguany se sumen el MNAC (amb un espectacle-instal·lació d’un enorme castell inflable de William Forsythe), el Palau de la Música (Circa), les Drassanes, i altres museus com la Fundació Miró i Fàbriques de Creació. En total, 37 escenaris.

‘Un món de passions’ és el lema d’aquesta edició del festival, que ofereix onze espectacles més que l’any passat, un total de 94, amb el mateix pressupost de 3,3 milions d’euros. El certamen reunirà alguns dels grans noms consagrats de l’escena internacional: Ivo van Hove, Isabelle Huppert, Bob Wilson, Peeping Tom, William Forsyte, Kronos Quartet, Rodrigo García o Circa. I també l’escena local: Julio Manrique, Pere Arquillué, Sergi Belbel, Míriam Iscla, Roger Bernat, Fura dels Baus, Sílvia Munt, Emma Vilarasau, T de Teatre, Joel Joan. Sense oblidar l’aposta per companyies i pel jove talent local: Parking Shakespeare, Mamzelles, Antoniettes, Sixto Paz, Els Pirates, Iván Labanda, o Baró d’evel.

Per Casadesús el festival surt més que mai de la seva “zona de confort” i arrisca amb propostes que poden arribar a nous públics. És també una edició que busca “emocions intenses” més que mai, i d’aquí el seu leitmotiv ‘Un món de passions’. D’altra banda, i com ha aplaudit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, enguany el Grec presenta una programació “paritària” amb equilibri entre autoria i direccions femenines i masculines.

El festival manté la seva línia d’abonaments i preus “accessibles” per a joves, enguany amb un preu fix de l’entrada a 15 euros per a menors de 30 anys. En la mateixa línia, tant la inauguració com la cloenda es posen a la venda a uns preus reduït de fins a 12 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA