Llibres

Trobada d’autors km 0, a Figueres

Uns vuitanta escriptors i escriptores es van reunir

La pluja va perjudicar part de les activitats exteriors del matí

Una vuitantena d’escriptors de la comarca de l’Alt Empordà van respondre ahir a la convocatòria anual de l’Ajuntament de Figueres a la biblioteca de la ciutat per celebrar la festa del llibre. La proximitat de Sant Jordi amb els dies festius de Pasqua va fer que l’habitual Revetlla Literària de Figueres –que normalment tenia lloc en vigílies de Sant Jordi– es converteixi en una trobada de final de festa del llibre amb un brindis per la bona salut del món de l’edició.

La biblioteca municipal, on va tenir lloc aquest acte, també va ser el marc durant el dia d’algunes de les activitats previstes a l’exterior, com ara la proposta infantil de l’Hora del Conte, mentre que la quarta edició del Gran Dictat i A Tota Veu, una lectura pública de poesia, es van traslladar a la tarda al vestíbul del Teatre El Jardí. De fet la Rambla de Figueres només es va començar a assemblar de veritat a la Rambla dels grans dies a partir de les dues de la tarda. Al matí, la pluja va obligar el centenar de parades instal·lades a protegir els llibres amb plàstics i només uns pocs vianants es van atrevir a passejar per la Rambla.

Però no van faltar a la cita, i encara que hagi de ser amb paraigua, els representants de les formacions polítiques: aquest Sant Jordi 2019 cap dels alcaldables figuerencs es podia perdre la festa del llibre. Amb tot, a la tarda, la Rambla de Figueres va retrobar l’afluència habitual dels grans dies. A l’hospital de Figueres, com ja es va fent des del 2013, es va regalar un conte als infants hospitalitzats o que es venien a visitar.

S’esgoten les banderes
D’altra banda, tot i la pluja, que va fer la guitza ahir al matí a Figueres, la parada de l’Ajuntament al final de la Rambla va esgotar existències: l’Ajuntament iniciava ahir una campanya per omplir els balcons de banderes de Figueres per les pròximes Fires i Festes de la Santa Creu. A la parada, s’hi podien recollir gratuïtament les banderes i adhesius i a final del matí l’Ajuntament ja informava que s’havien esgotat les banderes (1.000 unitats). L’Ajuntament avança que el dia 1 de maig –dia àlgid de les Fires– se’n tornaran a repartir per engalanar balcons i façanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen