Cinema

Clotet i onze directors

El BCN Film Fest mostra ‘La filla d’algú’, nou projecte del planter de l’Escac; sis curts de Bayona i altres exalumnes del centre, i el nou film d’Agustí Villaronga

“Tots vam renunciar una mica als nostres propis egos per aconseguir una unitat”

J.A. Bayona, Kike Maíllo, Javier Ruiz Caldera, Àlex Pastor, Mar Coll, Elena Trapé i Patrícia Font són cineastes d’èxit –sobretot el primer– amb una etapa comuna a tots els seus currículums: van passar per l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, l’Escac. El BCN Film Fest es va afegir ahir a la celebració dels 25 anys de l’escola de Terrassa, amb una mirada al seu passat i futur. A la tarda hi va haver una sessió dels primers curtmetratges dels sis directors esmentats, que van assistir a un col·loqui posterior. Més tard, es va presentar La filla d’algú, un projecte singular dels alumnes de quart de l’Escac, protagonitzat per Aina Clotet i dirigit per onze estudiants, que va ser seleccionat al Festival de Màlaga i que s’estrenarà comercialment.

El BCN Film Festival també va portar ahir als cinemes Verdi l’estrena internacional de Nacido rey, el nou projecte d’Agustí Villaronga. Es tracta d’un film biogràfic i d’època, rodat en anglès, sobre Faisal, el fill menor del primer rei de l’Aràbia Saudita. Cartas a Roxanne, una pel·lícula d’Alexis Michalik sobre el procés de creació del clàssic francès Cyrano amb ecos de Shakespeare enamorat, i La biblioteca de los libros rechazados, adaptació de la novel·la de David Foenkinos a càrrec de Remi Bezançon, han posat accent francès als primers dies de festival.

David Tejedor, productor executiu de La filla d’algú, comentava ahir en una entrevista conjunta amb l’equip: “El projecte parteix d’una proposta que faig jo al taller de direcció, de fer una pel·lícula entre tots.” Celia Giraldo, una de les directores, explica que, de fet, “és una pràctica d’una assignatura de l’especialitat de direcció, de fer una pel·lícula unitària entre tots els alumnes”. En aquest cas, a més: “Hi participa tota la promoció, tots els alumnes de direcció dirigim, els directors de fotografia fan la fotografia...”. Alejandro Marín, un altre director, diu: “Tots vam renunciar una mica als nostres propis egos perquè la pel·lícula tingués una unitat.”

La pel·lícula està protagonitzada per Aina Clotet, en el paper d’una advocada a les portes d’un judici molt mediàtic que veu com el seu pare desapareix i comença a buscar-lo. “No em vaig sentir com si em dirigís la mateixa persona, tots tenen una veu pròpia, el seu estil, però tenien clar el que s’havia de fer –valora l’actriu–. Eren molt bons professionals, en el sentit de saber cap a on s’havia d’anar.” A més dels esmentats, l’equip de directors es completa amb Marcel Alcántara, Júlia de Paz, Sara Fantova, Guillem Gallego, Valentín Moulias, Gerard Vidal, Pol Vidal, Enric Vilageliu i Carlos Villafaina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia