Art

L’artista índia Nalini Malani guanya el Premi Joan Miró 2019

L’artista índia Nalini Malani guanya el Premi Joan Miró 2019

L’artista índia és la guanyadora de la setena edició del premi que organitzen la Fundació Joan Miró i ’la Caixa’. El jurat, com s’ha explicat en un comunicat, ha valorat el seu llarg compromís “amb els silenciats i els desposseïts d’arreu, especialment amb les dones, a través d’un treball artístic complex basat en instal·lacions immersives i en una iconografia personal on convergeixen el coneixement profund de les mitologies antigues i la denúncia decidida de les injustícies contemporànies”. ’la Caixa’ es fa càrrec de la dotació de 70.000 euros del premi i de la producció de l’exposició monogràfica que Nalini Malani protagonitzarà l’any 2020 a la Fundació Joan Miró.

Marko Daniel, director de la Fundació Joan Miró, i Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació Bancària ’la Caixa’, han donat a conèixer l’artista guardonada amb el Premi Joan Miró 2019. Nalini Malani (Karachi, 1946) ha estat distingida en aquesta setena edició del premi, que s’atorga cada dos anys i que inclou en el seu palmarès els artistes Olafur Eliasson (2007), Pipilotti Rist (2009), Mona Hatoum (2011), Roni Horn (2013), Ignasi Aballí (2015) i Kader Attia (2017).

El jurat del Premi Joan Miró 2019 està format per Iwona Blazwick, directora de la Whitechapel Gallery (Londres); Magnus af Petersens, director del Bonniers Konsthall (Estocolm); Alfred Pacquement, exdirector del Musée national d’art moderne, Centre Georges Pompidou (París); João Ribas, comissari del pavelló de Portugal a la 58a Biennal d’art de Venècia 2019; Nimfa Bisbe, cap de les col·leccions d’art de la Fundació Bancària “la Caixa”, i Marko Daniel, director de la Fundació Joan Miró (Barcelona). Els membres del jurat, tots ells professionals de reconegut prestigi en el camp de l’art contemporani, han seleccionat la guanyadora tot apreciant-ne la prodigiosa curiositat intel·lectual, la imaginació radical i la consciència sociopolítica, valors que també van caracteritzar l’obra de Joan Miró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona