Música

El jazz modern es fa sentir

Estiu&Jazz pren el relleu del Festival de Jazz de Girona i ofereix un cicle de nou concerts

Del 19 de juny al 28 de juliol actuaran joves talents i músics de primera fila com ara el cubà Juan Munguía

“El jazz viu un moment vibrant. No paren de sortir joves àmpliament preparats de les escoles, una fornada de joves talents que tenen una qualitat artística impressionant però que, malauradament, no poden vehicular als espectadors el seu art i coneixements musicals per la manca d’espais i locals on actuar”, es lamenta Francesc Ubanell, guitarrista, professor de l’Escola de Música Moderna (EMMG) i director del Festival de Jazz de Girona, que anuncia que aquest esdeveniment es deixarà de fer per la manca de suport econòmic de l’Ajuntament.

Tanmateix, no tot són males notícies i el mateix músic ha anunciat que ha decidit impulsar, a través de la cooperativa Girona Artelier, una mena de cicle que té el propòsit de prendre el testimoni del festival centrant les actuacions precisament en aquests joves intèrprets –“que estudien o acaben la carrera i són ja semiprofessionals”–, que presentaran composicions pròpies d’una “qualitat altíssima”, remarca Ubanell.

Estiu&Jazz , que també incorpora a la programació el 3r Cicle de Joves Intèrprets, arrencarà la setmana que ve, dimecres 19 de juny (21 h), amb un concert d’Ernest Pipó i Edu Pons a l’auditori de la Fundació Valvi. Continuarà el 22 de juny, a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura, amb una actuació de Joan Fort Quartet. Estiu&Jazz es farà sentir també a Celrà (plaça de l’Església) el 30 de juny, amb Get The Groove.

El 3 de juliol es farà una master class a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt a càrrec de Juan Munguía, prestigiós trompetista cubà que actuarà a La Mercè (7 de juliol) juntament amb la potent Girona Jazz Project Big Band, dirigida per a l’ocasió per Ramon Cardo. The Mellow Sound (7 de juliol), Parrot’s Quartet (14 de juliol), Pablo Martin Quartet (21 de juliol) i Jofre Fité Trio (28 de juliol) completen el programa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona