Cinema

L’autèntic Tom Hanks

L’actor promociona a Barcelona ‘Toy story 4’, la darrera pel·lícula de Pixar, que s’estrena demà. Torna a posar la veu al ‘cowboy’ Woody a la versió original

“Vull interpretar coses reals, i sovint els papers de malvats no són gaire versemblants”

Tom Hanks busca l’“autenticitat”. No li agrada la paraula, però defineix bé l’objectiu que ha buscat al llarg de la seva carrera de 90 pel·lícules: ja sigui com a capità Miller al desembarcament de Normandia, a Salvem el soldat Ryan; com a nàufrag perdut durant anys en una illa tropical; interpretant aquell noi curt de gambals, però amb un cor enorme, que corria per Amèrica, Forrest Gump...

Tom Hanks ho explicava ahir a Barcelona, on ha vingut a presentar Toy story 4 a la convenció d’exhibidors i distribuïdors CineEurope, acompanyat del director, Josh Cooley, i els productors Jonas Rivera i Mark Nielsen. “Sempre busco una autenticitat, tot i que no m’agrada aquesta paraula –va dir l’actor, en una trobada amb la premsa–. Vull interpretar coses que se sentin com a reals, i crec que sovint els papers de malvats no són gaire versemblants. Per mi, els grans malvats són al teatre clàssic, personatges com Ricard III, que entenc què fan i per què. No sé com interpretar aquests que diuen: «El meu pla per fi es compleix»” [amb veu teatral]. No s’imagina en cap film de l’univers Marvel, produït per Disney, igual que la pel·lícula de Pixar que presentava ahir: “Només serviria per fer de policia espantat que demana ajuda al Capità Amèrica”, va comentar amb humor.

A més de l’autenticitat dels personatges, Tom Hanks creu en el cinema que reflecteix el món. “Les pel·lícules han de representar la vida”, i en la seva opinió, la saga de Toy story ha demostrat que “unes joguines que prenen vida quan els humans no hi són també poden reflectir la realitat”.

Tom Hanks, amb l’equip de la pel·lícula, és a Barcelona amb motiu de la 28a edició de CineEurope, la convenció i fira de cinema més gran d’Europa, que ha aplegat uns 2.500 professionals al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) des de dilluns i fins avui. S’hi presenten les noves pel·lícules de Hollywood i d’Europa i els productes i noves tecnologies per a sales.

Toy story 4, la nova entrega de la que és potser la saga amb més èxit de Pixar, és un dels títols que s’hi han presentat, i arriba demà als cinemes de nombrosos països. A Catalunya ho farà també doblada al català. És una mica contradictori que la promocioni un actor que només sentirà la poca gent que veu la versió original, però Tom Hanks és una de les més grans estrelles de Hollywood que ajuda a promocionar qualsevol producte. Ahir va parlar de manera àmplia i distesa de la pel·lícula i de la seva carrera d’actor, que inclou dos Oscar per Philadelphia (1993) i Forrest Gump (1994).

Tom Hanks va recordar que la seva joguina preferida era un home de l’espai articulat. “Si encara el tingués, el portaria a tot arreu, fins al meu llit de mort.” Defineix Woody com “un líder que s’enfronta amb confiança a una crisi provocada pels canvis; totes les pel·lícules de Toy story tracten d’això”. En aquesta ocasió, Bonnie, la nena propietària de les joguines, fabrica un nino amb una forquilla, Forky, que s’escapa durant un viatge en caravana. Woody intenta recuperar-lo.

Tom Hanks destaca el treball d’equip: “Transmetre les emocions és un procés complex, i ho aconseguim a través d’un treball conjunt. Jo he estat quatre anys anant a enregistrar davant un micròfon cada sis o vuit mesos, i he anat descobrint la història.” La pressió va ser màxima: “Fins i tot els lavabos d’homes de Pixar s’indiquen amb la imatge de Woody. Això és molta pressió!”

Tom Hanks sent el mateix respecte per la comèdia i el drama: “Tinc molta sort, perquè la primera feina d’actor que vaig fer va ser en una companyia de teatre, fent repertori clàssic. Fèiem sis obres de diferents gèneres, i per mi no hi havia cap diferència en la implicació del públic, tant en la comèdia com en el drama. Has d’aconseguir fer-los reals sempre.” Amb l’autenticitat que reivindicava al principi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona