Cultura popular

Trio de 3 de 9, per fer boca

Els Minyons de Terrassa, la Jove de Tarragona i els Xiquets de Reus descarreguen el 3 de 9 en la vigília d’una jornada llarga, que culmina avui amb la gran diada de Sant Joan a Valls

Amb l’atenció centrada en la gran diada que aquest migdia es viurà a Valls, amb els primers gamma extra de la temporada, la jornada castellera del cap de setmana ens va deixar tres castells de 9 pisos. En tots tres casos va ser el 3 de 9, amb autoria dels Minyons de Terrassa i la Colla Jove de Tarragona, i la novetat dels Xiquets de Reus, convertits en la sisena colla que enguany llueix els preuats galons de 9. Anem a pams.

Els Minyons de Terrassa van encapçalar ahir, un any més, el cartell de la diada de Corpus de Cornellà de Llobregat, un assaig general de cara al compromís clau de diumenge que ve al Raval (festa major de Terrassa). La colla hi arriba en un bon moment i amb expectatives de poder emmanillar el 2 de 9 i el pilar de 8, les grans apostes, sense descartar la supercatedral.

En aquest sentit, ahir els Minyons van descarregar un 2 de 8 de bona factura, un 5 de 8 que va agafant el to i el pilar de 6 en el comiat. Entremig, els terrassencs van marcar territori amb un 3 de 9 que va exigir concentració i ofici. Setmana intensa. Cal destacar, a un altre nivell, els primers 5 de 7 i 7 de 7 dels Castellers de Cornellà.

Reus, diada de Sant Pere

Dissabte, a Reus, els Xiquets de Reus van estar a l’altura de l’expectació generada entre l’afició local. Així, els de la camisa marró avellana van sortir de 2 de 8, amb un folre escalfant motors per a la caça major que haurien d’afrontar tot seguit.

En segona ronda, la colla va escometre el 3 de 9, que es va assentar amb l’entrada dels dosos i va escriure una descarregada sota control. Els Xiquets van segellar el triplet amb el 4 de 8. Transmeten bones sensacions.

Al seu costat, la Colla Jove va tornar a fer gala d’una solidesa notable. Els tarragonins van obrir amb un altre 5 de 8 més –repòquer consecutiu– i que fan de memòria per, posteriorment, descarregar el seu segon 3 de 9 del curs, rendit amb qualitat. La Jove va acabar amb el 4 de 8 prova del 4 de 9 que poden folrar aquest vespre en el Sant Joan tarragoní.

Van completar el cartell de la diada reusenca de Sant Pere els Castellers de la Vila de Gràcia, que van estrenar d’una tacada el 3 de 8 i, a continuació, el 2 de 8 amb un folre sempre a lloc i un ensurt ben defensat a la pujada.

Avui, derbi gamma extra

Aquest migdia a Valls es preveu una calor asfixiant i emocions molt fortes.

La Colla Vella ho ha preparat gairebé tot –4 de 9 amb el pilar, 5 de 9 i 2 de 9– i inclou el 2 de 8 net com a opció de màxims. La Colla Joves, per la seva banda, ha treballat manilles del 2 de 9 i el pilar de 8. Amb tots vostès, el Derbi!

FESTA MAJOR DE CORPUS CORNELLÀ DE LLOBREGAT, PLAÇA DE L’ESGLÉSIA

Minyons de Terrassa:
2/8f, 3/9f, 5/8, P/6
Castellers de Cornellà:
5/7, 3/7a, 7/7, P/5
Castellers de la Sagrada Família:
3/7s, 4/7, 3/7, 2P/4
Altres resultats

Dissabte 22

Reus

Jove Xiquets de Tarragona:

5/8, 3/9f, 4/8, V5

Xiquets de Reus:

2/8f, 3/9f, 4/8, 2P/5

Castellers de la Vila de Gràcia:

3/8, 2/8f, 4/8, V5

Diumenge 23

Andorra la Vella (Andorra)

Moixiganguers d’Igualada:

4/8, 7/7, 2/7, 2P/5

Castellers d’Andorra:

3/6a, 4/6, 3/6, 2P/4



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona