Música

La Mondragón torna a les Festes del Tura d’Olot

La ciutat vol reviure 34 anys després un concert que va situar la festa major al mapa festiu de les principals ciutats del país

La comissió ha programat una cinquantena de propostes

Hi ha moments que marquen fites a la història de les ciutats i, en el cas d’Olot, l’actuació de l’Orquestra Mondragón a les Festes del Tura de l’any 1985 n’és un. No només perquè estaven en el moment àlgid de la seva carrera, sinó perquè van catapultar la festa major olotina entre les principals del calendari festiu català. La Mondragón serà el cap de cartell de les Festes del Tura del setembre vinent. Hi tornaran en el marc de la celebració del trentè aniversari de la penya Aoapix, l’Associació d’Olotins Amics del Porc i del Xai.

La programació d’espectacles musicals de les Festes del Tura torna a ser molt eclèctica amb l’objectiu d’arribar a un públic el màxim d’ampli possible. De la cinquantena de propostes programades, destaquen els Catarres, coneguts arreu del país i reconeguts amb els principals guardons de la industria musical catalana, i els Mishima, que lidera David Carabén i que són difícils de veure en una festa major i més si aquesta és gratuïta, com en el cas d’Olot. També tocaran a les Festes del Tura Buhos, el grup de rock de Calafell que torna a la ciutat avalat per més de 100.000 seguidors a les xarxes i un dels grups fixes al cartell dels principals festivals del país. A més, actuaran Miquel del Roig, i, entre molts altres, Obeses –el cantant del grup de Tona (Osona), Arnau Tordera, ha participat a l’acte de presentació de la programació–. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, el director de Festes, Jordi Serrat, Agustí Arbòs regidor de Festes que acaba d’agafar el relleu de Josep Maria Coma, tal com es formalitzarà al ple de cartipàs d’avui a la tarda, han estat els encarregats d’anunciar les propostes musicals de les Festes de la Mare de Déu del Tura d’Olot.

LA XIFRA

06.09.19
És el dia
que comencen les Festes del Tura d’Olot. Es clouran el dia 10, després de quatre nits de gresca.

Albert Roura, l’autor del cartell guanyador

El guanyador del concurs del cartell de les Festes del Tura ha estat Albert Roura Casadellà. Amb el cartell titulat Sóc la Festa, que es presentarà aviat, ha estat el guanyador d’aquesta convocatòria, que té lloc cada dos anys. El concurs del cartell de Festes del Tura ha rebut 49 originals, entre els quals el jurat ha triat la proposta de Roura. El jurat ha triat com a finalistes Ferran Coves Boix amb el cartell Ball Aborigen Ancestral i Paco Ibiza Sanchis amb el cartell que porta per lema O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE