Patrimoni

Un dia en família al jaciment

Torna Familiaria al Museu d’Arqueologia d’Empúries, amb un concert de Xiula i més tallers i activitats

El Familiaria tindrà lloc dissabte, 20 de juliol, al Museu d’Arqueologia d’Empúries

El Museu d’Arqueologia d’Empúries programa un dia a l’any una jornada especial destinada a la cultura en família per promoure la descoberta del jaciment a grans i petits. És el Familiaria i aquest any se celebrarà dissabte que ve, 20 de juliol, al llarg de tot el dia (de les 10 del matí a les 8 del vespre).

En aquesta quarta edició l’organització ampliarà els tallers de recreació històrica adreçats als nens i nenes, degut a la seva alta demanda. El Familiaria oferirà visites guiades familiars, visites en 3D al fòrum romà i a l’àgora grega, un concert del reconegut grup familiar Xiula, un concert participatiu de Bufa&Sons o un espectacle teatral itinerant a càrrec de la companyia Teatre Nu basat en la faula grega La llebre i la tortuga.

El Familiaria és una activitat principalment dirigida al públic del país i pensada per a la descoberta del jaciment grecoromà compaginant cultura i oci. S’hi oferiran una vintena de tallers i activitats pensades per a nens i nenes de totes les edats; alguns dels tallers estaran relacionats amb la història del jaciment, com ara els tallers d’arqueologia, mosaics, ceràmica, gastronomia romana, màscares de teatre, jocs romans o policromia; però també n’hi haurà de temàtiques diverses com per exemple la de pintacares o un taller d’anxoves de l’Escala.

L’entrada del Familiaria (12 euros anticipada, 15 a taquilla el mateix dia; els menors de 5 anys no paguen entrada) dona accés al recinte arqueològic del MAC-Empúries durant tot el dia, amb l’opció de poder dinar als seus jardins fent un pícnic o aprofitant les furgoteques que s’hi instal·laran. Si es desitja, també es pot sortir i tornar a entrar al recinte una estona, per anar a la platja o visitar els voltants del jaciment. L’activitat està organitzada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries i la productora Pistatxo Produccions, promotora del Festivalot de Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Escala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona