Altres

Dones madures

Olot Fotografia inaugura ‘Invisibles’, els retrats d’Alexandra Martorell, reivindicatius del col·lectiu

Als retrats de Martorell, les dones apareixen tal com són, amb tota la seva trajectòria vital

L’artista Alexandra Martorell (València, 1984) presenta a Olot Invisibles, una exposició amb una sèrie de retrats de dones madures amb un clar missatge reivindicatiu d’aquest col·lectiu.

L’exposició s’inaugura avui a la sala 15 del Museu de la Garrotxa d’Olot (12 h) i és el treball guanyador de la beca Olot Fotografia, que concedeix l’entitat en el marc de la Biennal Olot Fotografia –en aquest cas, en l’edició de l’any passat–, un espai internacional de trobada que convida al debat i la discussió sobre la fotografia i tot el que l’envolta. Invisibles es podrà tornar a veure a l’edifici de l’any vinent d’aquesta biennal.

Martorell constata i lamenta alhora el fet que les dones amb el temps es van tornant invisibles en la societat actual, que presenta la dona només en el format jove. Per ella, és quasi un destí al qual es veuen abocades. “L’exposició posa de manifest que les dones madures existeixen, i que es fan valer, que no perquè compleixin anys s’apaguen, sinó que ens demostren que a la seva edat també poden brillar”, sentencia la mateixa autora. I hi afegeix: “En aquests retrats, apareixen tal com són, amb les seves arrugues, amb la seva trajectòria de vida; són irreverents, valentes i desafiants, orgulloses de portar al darrere una història i mil més que encara els queden per contar.” L’artista remarca que les dones madures no surten a les revistes ni a la televisió, no se sap gaire res de l’esplendor de l’experiència de tot el que han viscut i si surten representades ho fan només com a mares, cuidadores o dones de... “Sembla que l’existència femenina no vagi més enllà dels trenta anys. On s’amaguen les dones d’edat més avançada? A què es dediquen? Com és el seu dia a dia?”, es pregunta. I la resposta, la dona Alexandra Martorell a les fotografies que es poden veure des d’avui al museu olotí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia