Altres

Cultura

‘La Comarca’ n’ha fet 2000

El setmanari celebra els dos milers de números i el quarantè aniversari

Nascut amb Antoni Garrido, és dirigit per Òscar Cabana

El setmanari La Comarca d’Olot ha commemorat el quarantè aniversari de la sortida al carrer del seu primer número amb un concert i amb l’edició especial de les Festes del Tura, coincidint amb l’edició del número 2000 d’aquesta emblemàtica revista. A la portada, emmarcat per la silueta dels gegants de la ciutat, hi ha reproduït el primer editorial, que és on es fixava la línia editorial del producte, a la qual la publicació es manté fidel. Al llarg de 204 planes, el número 2000 recull la història del setmanari i dedica espai a les persones que n’han format part al llarg del seu recorregut. A part del número especial, La Comarca va celebrar el quarantè aniversari amb un concert de Paula Valls i una jornada de portes obertes a la seva seu.

La revista La Comarca d’Olot va iniciar fa tres anys una nova etapa sota la direcció del periodista Òscar Cabana i amb un equip molt jove integrat per set persones més. L’inici d’aquesta nova etapa es va concretar amb la inauguració de la nova seu de la publicació, a l’edifici de Can Paxinc, al barri del Roser de la capital garrotxina, i també amb la sortida al carrer del número especial de les Festes del Tura d’aquell any. De fet, aquell número va evidenciar el relleu generacional i tecnològic amb la introducció del color a totes les planes, un dels elements més visibles del canvi, i la renovació del format i el contingut arribarien amb el número de Sant Lluc d’aquell mateix any. Es mantenia, però, el compromís amb la informació local i la participació de tothom.

El nou equip de La Comarca va apostar i continua apostant per mantenir l’essència de la publicació i per convertir-la en una capçalera del segle XXI. Per tant, la implantació a les xarxes és un altre dels principals passos a seguir. Fruit d’aquest compromís i de la voluntat de renovació, el setmanari va obrir un nou web amb continguts extres que complementen l’edició de paper.

La Comarca va néixer el 1979 després que les revistes quedessin alliberades de la censura franquista i amb una clara vocació catalanista. Creada pel periodista Antoni Garrido, va ser dirigida per ell, juntament amb la seva dona, durant 36 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga