Llibres

Cicle al Caixafòrum dedicat a la literatura

El Caixafòrum Girona , en col·laboració amb la Fundació José Manuel Lara, ha presentat una nova edició del cicle de conferències Universos Literaris, que començaran aquest dimecres i tindran com a escriptors convidats al llarg de quatre mesos Lorenzo Silva, Najat El Hachmi, Alejandro Palomas i Leticia Dolera, autors tots de l’òrbita del colós editorial Planeta. El plantejament del curs és que escriptors de renom i supervendes conversin amb els seus lectors i comparteixin amb ells els secrets de les seves obres, els seus gustos literaris i les influències rebudes. També hi haurà un espai, segons els organitzadors, perquè analitzin i responguin a qüestions de caràcter més literari, com ara les afinitats que s’estableixen entre clàssics i coetanis o com s’insereixen altres arts en l’escriptura.

La sessió del setembre tindrà com a convidat, demà passat (19 h), Lorenzo Silva, premi Planeta del 2012 amb La marca del meridiano i, des del 2010, guàrdia civil honorari per la creació dels seus persoantges més coneguts, el brigada Bevilacqua i la sergent Chamorro. El 23 d’octubre el Caixafòrum rebrà la visita de Najat El Hachmi, que explicarà com s’escriu en una llengua diferent de la dels pares o com es trasllada a l’escriptura l’experiència viscuda enmig de dues cultures. L’escriptor i traductor Alejandro Palomas vindrà a Girona el 20 de novembre per compartir amb el públic el seu convenciment que l’escriptura té també a veure amb l’emoció, i el 18 de desembre l’actriu i guionista Leticia Dolera tractarà la qüestió feminista.

El preu de cada sessió és de 5 euros per al públic general i de 2,5 per a les persones que acreditin ser clientes de Caixabank. A més, el Caixafòrum ofereix 25 matrícules gratuïtes per als alumnes de l’Aula d’Escriptura de La Mercè. Els inscrits que hi estiguin interessats poden enviar un correu a [email protected] o trucar al telèfon 972 20 98 36.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA