Música

Per a 66 privilegiats

La Cate de Figueres posa en marxa a l’octubre el nou cicle de concerts mensuals 66 Butaques: tantes com té aquest espai ideal per a actuacions de proximitat

El cicle comença amb Guillamino, Joana Serrat, Nico Roig, Ernest Crusats, Maria Rodés i Rusó Sala

La Cate de Figueres estrena aquesta tardor un nou “cicle d’acció musical” anomenat 66 Butaques , que són exactament les que té la Sala Toni Montal d’aquesta entitat cultural amb molta història. A partir del 17 d’octubre, quan Guillamino obrirà el cicle, el tercer divendres de cada mes hi tindrà lloc una actuació en què el públic podrà estar molt a prop dels músics. Així argumenten els seus organitzadors la necessitat d’aquest nou cicle: “L’Alt Empordà disposa d’una gran oferta musical en format de grans festivals concentrada a l’estiu. Per contra, la resta de l’any, l’oferta estable de música moderna en directe és, proporcionalment, molt reduïda. Aquesta situació fa que moltes propostes musicals originals i no comercials es trobin en una situació de pràctica invisibilitat per al públic local i, alhora, que els artistes no disposin de massa espais per mostrar aquest tipus de treball”. La majoria dels artistes participants van néixer al llarg de la dècada 1976-1986 i són noms destacats de l’escena musical catalana actual. Els concerts comencen a les 22 h i les entrades –8 euros a la venda anticipada, 10 a la taquilla– ja estan a la venda a www.66butaques.cat .

Pau Guillamet, Guillamino, músic barceloní amb arrels empordaneses, presentarà a La Cate el seu últim disc, Fra Júpiter (BankRobber), gestat durant una estada al monestir cistercenc de Poblet. Guillamino (guitarra i veu) hi actuarà acompanyat per Gerard Cantero, baix; Toni Molina, bateria, i Eduard Gener, teclats. Aquest concert serà una excepció en un cicle en el qual predominaran els concerts de format més reduït, sovint unipersonal. Per exemple, l’osonenca Joana Serrat hi presentarà tot sola amb la seva guitarra el disc Dripping Springs, el divendres 15 de novembre, i el mateix farà el 20 de desembre Nico Roig amb les noves cançons que inclourà en el disc Yo siempre sueño que sí, que es publicarà el febrer vinent. El 17 de gener del 2020 també actuarà a La Cate tot sol l’osonenc Ernest Crusats, el cantant de La Iaia, que combinarà relectures acústiques de temes del grup amb cançons inèdites.

El cicle 66 Butaques continuarà amb Maria Rodés i el seu Eclíptica, el 21 de febrer; la cantant i compositora rosinca Rusó Sala, que presentarà Desirem amb Aleix Tobias (percussió) i Míriam Encinas (flautes, viola de gamba, dilruba), el 20 de març; la cantant i pianista Marina Herlop, el divendres 17 d’abril, i per tancar aquesta primera temporada del cicle, Ferran Palau, en duet, el 15 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen