Cinema

Crítica

cinema

Amor i classes

En començar Señor (Sir), pel·lícula índia amb coproducció francesa que va ser presentada l’any passat a la Setmana de la Crítica de Canes, Ashwin ni tan sols mira Ratna, que no gosa mirar-lo. Ell és el senyor i ella, la criada, escollida per la mare d’Ashwin entre els seus servents perquè tingui cura de la casa del fill i la seva esposa. Tanmateix, el senyor no es casa perquè una infidelitat de la promesa li fa reconèixer que, de fet, ell no l’estima. Ratna és una jove vídua originària d’un poble. La família del seu marit difunt li permet treballar a la ciutat perquè així té una boca menys per alimentar i una part de la paga de la criada, que somia ser dissenyadora de moda mentre costeja els estudis de la germana petita. En el cas d’Ashwin, des de Nova York, on podia fer d’escriptor, ha tornat a l’Índia perquè, en morir el seu germà, ha de fer costat al pare en una immobiliària on treballa desmenjadament.

Ashwin i Ratna coincideixen en un mateix espai i, malgrat la diferència de classe que defineix els seus rols antagònics, van establint una relació que no és aliena al fet que cadascú té el desig d’una altra vida que fa que comprengui l’altre. A partir de petits gestos i, certament, de les mirades, pot sentir-se el seu desig recíproc, que ensopega amb el classisme profund, el masclisme interclassista, els prejudicis socials, el pes de la tradició i les pròpies pors. Rohena Gera, formada cinematogràficament en la universitat californiana de Stanford, mostra aquest enamorament amb sensibilitat i d’una manera que es fa prou creïble, però, a la vegada, amb una polidesa i tant de bon gust que transmet un desig d’agradar a un públic occidental de bons sentiments.

Señor
Director: Rohena Gera. Intèrprets: Tilotama Shome, Vivek Gomber
Índia, 2018


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Señor

«Señor»

Gènere: Drama
Direcció: Rohena Gera.
Intèrprets: Tillotama Shome, Vivek Gomber, Geetanjali Kulkarni, Rahul Vohra, Divya Seth Shah.
Valoració crítica: [ep] [ep] [eb] [eb]

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda