Arts escèniques

El món del teatre se suma a la vaga d’aquest divendres

Algunes sales o festivals com ara el Temporada Alta, el Jamboree, el CCCB, l’Escenari Joan Brossa, el Jove Teatre Regina, entre d’altres, ja havien anunciat que secundaven la protesta

Finalment, el Liceu i el Palau de la Música cancel·len les actuacions d’aquest divendres

Sota el lema ’La presó no és la solució’, més d’una vintena de sales de teatre han manifestat el seu malestar davant la “injustícia” a la qual s’enfronten els condemnats pel procés. “Des del món de la cultura treballem per defensar el dret i la llibertat de pensament i d’expressió. Sentim que aquests drets han estat vulnerats”, reblen en un comunicat.

En una línia similar s’expressen els responsables de les sales musicals Jamboree i Tarantos, que s’adhereixen a la vaga de divendres com a protesta contra “qualsevol acció que impedeixi el lliure i ple exercici dels drets democràtics”, al marge “d’ideologies i preferències polítiques”. “La música és llibertat”, afegeixen en el text.

Per la seva banda, i després d’haver-ho “reflexionat a fons”, La Perla 29 i la Biblioteca de Catalunya el festival Escenes de Filosofia i Teatre Les nits de la maleta i han decidit anul·lar la funció del divendres i repartir el programa entre aquest dijous i dissabte.

Amb motiu de la vaga general, també s’ha suspès la sessió inaugural de la 45a edició de Filmets Badalona Film Festival, prevista per aquest divendres al Teatre Zorrilla. En tractar-se d’una sessió competitiva oficial, els onze curtmetratges que s’havien de projectar es redistribuiran en altres sessions oficials competitives de la setmana vinent. L’Ateneu Barcelonès també tancarà les seves portes.

El CCCB també secunda la protesta i tancarà l’exposició ’Feminismes!’. En un comunicat, reconeixen que viuen “temps convulsos” i els “conflictes socials i polítics travessen també els espais culturals”. En aquest sentit, reiteren el rebuig a qualsevol tipus de violència i la confiança en la cultura com a espai de llibertat, creativitat i defensa dels drets fonamentals.

Temporada Alta, l’Escenari Joan Brossa, el Jove Teatre Regina, la Badabadoc, la Nau Ivanow, el Maldà, la Sala Atrium, la Fénix, la Flyhard, La Planeta, la Trono, el Versus Glòries, el Teatre de l’Aurora, La Gleva, el Tantarantana, el Gaudí, l’Antic Teatre, La Puntual, la Sala Ars, l’Almeria Teatre, el Sant Andreu Teatre i el festival Escenes de Filosofia i Teatre, també havien anunciat que se sumaven a la vaga.

La Fundació del Gran Teatre del Liceu ha fet marxa enrere del tuit que havia publicat aquest matí, on confirmava que mantenia la funció i demanava que el públic s’hi desplacés amb temps. Finalment, però, ha anunciat que la funció prevista de ’Turandot’ ha quedat suspesa i l’ha trasllada al dilluns a la mateixa hora.

Per la seva banda, el Palau de la Música també cancel·la el concert de Magdalena Kožená i Sir Simon Rattle. La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana lamenta que no es pugui garantir l’accés ni el correcte desenvolupament.

En canvi, el Teatre Lliure, els teatres del Grup Focus, el MACBA i el MNAC mantenen ara per ara la programació a l’espera de la decisió dels seus treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda