Arts escèniques

Un fil d’humanitat

L’actor i impulsor del Teatre del Soho de Màlaga, Antonio Banderas, presenta ‘A chorus line’, que prepara estada al Tívoli cinc setmanes

Banderas agraeix que Pasqual l’hagi ajudat a engegar el Teatre del Soho CaixaBank

Zach és un personatge autoritari en la versió original d’A chorus line. I Antonio Banderas volia ampliar la seva paleta de sentiments. Per això, va treballar per aconseguir que els propietaris dels drets acceptessin aquesta versió, en què Zach continua tenint autoritat davant del cos de ball (que se sacrifica per triomfar al món de la revista) però “té una certa vulnerabilitat” davant d’un dels personatges, que el fa humà. A chorus line és el musical que va obrir el seu Teatre del Soho CaixaBank de Màlaga. Estan eufòrics de la resposta: 62.000 persones han omplert el teatre durant tres mesos, quan el màxim que havia estat una producció a Màlaga havia estat tres setmanes, i mai omplint. El ganxo era que el mateix Banderas feia de Zach, però la sorpresa era que, darrere del personatge mediàtic, “hi havia una història que emocionava”. Ara preparen gira, amb Pablo Puyol fent de Zach. Faran cinc setmanes al Tívoli: del 21 de febrer al 29 de març.

Banderas, que dissabte aconseguia un Goya pel personatge de Dolor i gloria, també és finalista com a actor protagonista als Oscar de Holywood. Ahir mateix ja arribava a Nova York. Viu l’experiència amb molta calma perquè no hi aspira. Entén que, de tota manera, la distribuïdora voldria especular amb la possibilitat per situar-la dins de les sales. Per Banderas és insòlit que competeixi amb films que han fet més de 200 milions de dòlars a Amèrica, quan el film de Pedro Almodóvar s’ha quedat amb només 4 milions als Estats Units.

El projecte de liderar un teatre a Màlaga no s’acaba amb aquest títol. És més ambiciós. Ara el seu repte és obrir una segona sala, en un barri de la ciutat que el vinculi amb nous dramaturgs i directors i amb una escola d’interpretació. Per a aquesta sala, no exigirà les ocupacions del Soho, un “teatre privat sense ànim de lucre”: els beneficis es reinvertiran en el projecte, aclaria ahir. Sobre la marxa de Lluís Pasqual, no en va voler fer tragèdia (“entenc el morbo”). Va confirmar la pretensió del director reusenc: ajudar-lo a parir la criatura; ara li toca a Banderas cuidar-se del fill. L’actor té l’equip que ha portat Pasqual (Aurora Rosales, Marc Montserrat...) per liderar el Soho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen