Llibres

Casasses, a la Vila del Llibre

El nou premi d’honor de les Lletres Catalanes fa avui un recital a l’Escala

Per una afortunada coincidència, el poeta Enric Casasses, que acaba de ser nomenat premi d’honor de les Lletres Catalanes, oferirà avui un recital a la sala Víctor Català de l’Alfolí de la Sal (13 h), dins la jornada de cloenda de la 2a edició de l’Escala Vila del Llibre . A més, Casasses –que també va rebre al desembre el premi Lletra d’Or, per El nus la flor– té forts lligams personals amb l’Escala, d’on és originària la seva família materna i on ell mateix ha passat llargues temporades. L’Escala Vila del Llibre es va inaugurar oficialment divendres al vespre amb un diàleg entre Marta Pessarrodona, guanyadora del premi d’honor de les Lletres Catalanes 2019, i la seva antòloga, Àngels Gregori. Dijous, com a preludi d’aquest intens cap de setmana literari, es va projectar la pel·lícula Solitud (1990), de Romà Guardiet, i durant l’acte el nebot de Caterina Albert, Lluís Albert, va fer entrega a l’arxiu de l’Escala del llibre de condol del funeral de l’escriptora.

Ahir van continuar les activitats de la Vila del Llibre, com ara una taula rodona sobre la llibertat d’expressió en l’era digital o una conferència de Julià Guillamon sobre Perucho.

Avui, de les 10 del matí a les 7 de la tarda estarà obert el mercat d’editorials, i també s’hi podran visitar els encants del llibre de segona mà. Hi haurà també tallers, exposicions, activitats infantils i juvenils, el recital poètic D’orient a occident, amb Cristina Àlvarez Roig i Israel Clarà; una taula rodona sobre Dones i identitat, amb Najat El Hachmi i Maria Àngels Cabré, i com a cloenda l’espectacle D’un mateix mar, amb el cantautor Josep Tero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen