Llibres

Recull per a Canadell

El jurat, que per primer cop va estar presidit per una dona, l’escriptora gironina Maria Mercè Roca, va premiar Albert Canadell per l’obra ‘La Ferida’

En aquesta 56a edició s’han commemorat els 100 anys de la revista ‘Recull’

Albert Canadell Vilalta, de Torelló, va ser guardonat ahir amb el premi de narració Joaquim Ruyra amb l’obra La Ferida, en el marc dels 56ns Premis Recull de literatura, que es van lliurar al Teatre de Blanes. El premi de narració és el més ben dotat (2.500 euros) dels Recull. A l’esdeveniment, marcat per la commemoració del centenari de la revista Recull, que va crear els guardons que porten el seu mateix nom, van assistir-hi el president de la Generalitat, Quim Torra; la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa.

El premi de teatre Josep Ametller, dotat amb 2.000 euros, va ser per a l’actor i director Ramon Madaula i Canadell (Sant Cugat), amb l’obra Els Brugarol. És el segon cop que Madaula guanya aquest mateix premi de teatre. El primer cop va ser fa sis anys, amb l’obra Coses nostres.

D’altra banda, Joan Callau Fortuna, de l’Ametlla de Mar, va guanyar el premi de poesia Benet Ribas, amb l’obra Com l’hora blava. I el premi de retrat literari Rafel Cornellà-Joaquim Abril, dotat amb 800 euros, va ser per a Jaume Planas Perxacs (Blanes) amb l’obra Un weekend prop de l’estany. També és el segon cop que Planas obté un premi Recull, si bé el 2016 el va aconseguir en la categoria de periodisme. Justament, en aquesta edició, el premi de periodisme Salvador Reynalds, dotat també amb 800 euros, va quedar ahir desert.

Un dels fets més destacats de la 56a edició dels premis Recull va ser que, primer cop, el jurat va estar presidit per una dona, l’escriptora gironina Maria Mercè Roca. Una situació que va adquirir una especial rellevància per la coincidència d’aquesta festa literària amb el 8-M. Roca va agrair la “distinció” dels organitzadors a l’hora de pensar en ella com a president del jurat, i va destacar que el fet que hi hagi una dona al capdavant del jurat “cau pel seu propi pes”, i va acord amb els temps que corren, segons va informar ahir ACN.

La cloenda de l’acte va anar a càrrec del president de la Generalitat, que va subratllar “la força” que tenen els Recull i la seva revista. “Estem parlant d’una de les publicacions més antigues de Catalunya. Això situa Blanes i la seva cultura al capdavant”, va ressaltar Torra. El president va reivindicar “l’ambició” dels qui van posar en marxa el projecte dels Recull, i va demanar que hi hagi una “segona onada que s’adoni del moment que viu el país i que l’acompanyi”. “Res em faria més il·lusió que la revista Recull tingui per endavant 100 anys més i que vegi en quin moment tan important estem”, va reblar. Un altre dels actes destacats del centenari de la revista Recull tindrà lloc el dia 20 de juny, data en què va sortir el primer número. En concret, s’inaugurarà una exposició commemorativa. A aquesta 56a edició dels premis s’hi van presentar 99 treballs. El Joaquim Ruyra de narració va ser el més concorregut, amb un total de 40 originals. Al guardó de poesia s’hi van presentar 30 treballs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda