Art

El Dalí estrena una tècnica pionera en visites virtuals

El sistema permet entrar a les sales del teatre museu com si es tractés d’una casa de nines

A través del mòbil, el recurs servirà per quan es torni a obrir

La Fundació Dalí ha renovat la visita virtual al Teatre Museu de Figueres amb una tecnologia pionera, Matterport, que permet un recorregut interactiu per les sales, vistes com si es tractés d’una casa de nines o una maqueta en tres dimensions amb tots els espais a la vista. Amb aquesta innovació, en format 3D i resolució 4K, que no s’havia aplicat fins ara a cap centre d’art, es millora l’experiència del visitant virtual, que té la sensació de caminar sol per dins del teatre museu. En cap moment es perd la visió de conjunt de l’edifici, concebut per Salvador Dalí com una obra en si mateix, però l’aplicació permet crear un itinerari personalitzat, en continguts i durada.

El recurs està disponible al web de la Fundació Dalí i també serveix per a dispositius mòbils, amb una facilitat de navegació que fa preveure la seva utilitat per complementar la visita presencial, quan es pugui tornar a obrir ( www.salvador-dali.org/ca/museus/teatre-museu-dali-de-figueres/visi ta-virtual). La tècnica garanteix que l’usuari pugui passejar de forma àgil per les diferents plantes del museu i escollir un dels onze espais que es posen al seu abast sense que la imatge es distorsioni o trigui a descarregar-se. La visita virtual la componen nou sales i dos passadissos plens d’obres: el vestíbul, el pati central, l’escenari sota la cúpula geodèsica, la sala de les Peixateries, la del Tresor, la dels Dibuixos, la Mae West, la del Palau del Vent, la de Poesia d’Amèrica, la d’Arturo López, les Loggies i els passadissos de la planta baixa i de la primera. Un cop a la sala escollida, la contemplació d’una obra és enriquida amb informació complementària, com ara textos, enllaços als catàlegs raonats de pintura i escultura, articles, fotografies històriques o contingut audiovisual per contextualitzar la peça. En total hi ha cinquanta punts d’informació, a més d’una vintena de tasques per descobrir alguns dels dispositius visuals ideats per Dalí (que a vegades passen desapercebuts), i algunes de les quals són propostes pedagògiques per al públic infantil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona