Art

El Bòlit ajorna el 8è Dia de l’Art fins al setembre

La celebració del 8è Dia Internacional de l’Art, prevista a Girona per aquest cap de setmana, es traslladarà als dies 4, 5 i 6 de setembre. Amb aquest canvi, motivat per la situació sanitària, el Bòlit, Centre d’Art Contemporani, voldria que la festa servís, no només per reivindicar el poder de l’art en la societat, sinó també per celebrar la represa de l’activitat cultural després de l’aturada forçosa per la Covid-19 i per donar, al mateix temps, el tret de sortida a la temporada artística a la ciutat. En aquesta edició, el pregó s’ha encomanat a la historiadora de l’art Glòria Bosch, directora artística de la Fundació Vila Casas, que el llegirà el divendres 4 de setembre (19 h). Com a acte simbòlic, des d’ahir es pot consultar el pregó de l’edició passada, que va anar a càrrec del poeta Vicenç Altaió, a través de l’adreça del centre www.bolit.cat/blog .

Cassà farà la festa major per la Fira de Santa Tecla

I.B

L’àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Cassà de la Selva ha decidit ajornar la festa major, prevista del 5 al 9 de juny, i celebrar-la per la Fira de Santa Tecla (18, 19 i 20 de setembre). En aquests moments, l’Ajuntament està valorant fer un canvi de festius locals i des de l’àrea de Cultura i Festes asseguren que continuaran treballant per mantenir l’esperit de la festa major. El nou format de la festa per la Fira de Santa Tecla “s’haurà d’anar perfilant” quan “tinguem informació més detallada”. L’objectiu de l’Ajuntament és poder oferir un espai de programació de cultura i d’oci per a tota la població.

Programa de Ràdio Banyoles pel confinament

R. E

Ràdio Banyoles emet els dissabtes, de dotze a una del migdia, #Xalem, un espai d’entreteniment pensat per ajudar a passar el confinament, sobretot als més petits. En el programa –coordinat amb l’Ajuntament– les entitats i els banyolins en general hi participen amb enregistraments sonors que han enviat al llarg de la setmana amb reflexions, consells, contes, receptes de cuina, dedicatòries de cançons, felicitacions, etc. També hi envien vídeos, que l’emissora penja a les xarxes socials en el moment en què surten per antena. Un cop emès, #Xalem resta a la pàgina web radiobanyoles.cat.

Els Reciclos d’aquest mes, per als pobles petits

r. e

Els punts obtinguts aquest mes pels participants en el programa Reciclos –de reciclatge d’envasos lleugers– es destinaran a l’adquisició de material sanitari per als municipis gironins de l’Associació de Micropobles de Catalunya. En el programa, que té el suport d’una App, es recompensen les bones pràctiques amb punts, que els participants poden destinar a finançar projectes concrets. Amb motiu del confinament, els adhesius que fins ara es distribuïen físicament per identificar els propietaris de les bosses s’han substituït per uns codis QR que els usuaris es poden descarregar a l’aplicació.

Web per al sector turístic per afrontar l’estiu

I.B

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha habilitat un espai web dirigit als professionals turístics en què es recull informació de seguiment de l’activitat a Catalunya proporcionada per l’Agència Catalana de Turisme, formacions i cursos a distància, i mesures i normatives que s’adoptaran per afrontar la temporada turística quan es restableixi l’activitat en el sector. L’espai conté enllaços a webs de referència d’organismes oficials. Amb la posada en funcionament d’aquest recurs, l’entitat de promoció turística vol oferir al sector un espai oficial amb una informació ordenada, contrastada i rigorosa.

Glòria Bosch

llegirà el pregó del 2020


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA