Cinema

Una aventura que la Covid ha convertit en sèrie web

Dues realitzadores converteixen la seva experiència laboral en projecte audiovisual

Ningú ho té fàcil, però en l’àmbit laboral se sap que els joves encara menys per fer-s’hi un lloc. Dues realitzadores, la sabadellenca Anna Casado i la gironina Sònia Lozano, van decidir buscar-se la vida, anar-se’n a l’aventura hollywoodiana “a la castiza” que diuen elles, és a dir, a Madrid, on el sector audiovisual vibra amb més força. Amb el que no comptaven és que una pandèmia mundial els frenaria el somni. D’aquesta experiència en van treure suc i van decidir rodar una sèrie web que han emès pel canal d’ Instagram de la seva productora independent, Un Par de Peras, i estan tenint una bona repercussió, fins al punt que ja els demanen que en rodin més episodis.

Per ara, Casado i Lozano han publicat cinc episodis de la seva experiència personal a la recerca de feina a la capital espanyola. Com passa a la majoria, hi mostren les dificultats per trobar, primer, un lloc on viure de lloguer, per després tractar el tema de la precarietat laboral. També, és clar, com la Covid-19 les va enganxar de ple durant aquells dies d’adaptació a la ciutat i els va acabar truncant els plans. Un altre entrebanc que elles han reconvertit en una divertida sèrie documental que han titulat Madrid. Aventura castiza .

Casado, que havia acabat unes pràctiques a Filmax, i Lozano, que havia deixat la feina a la Xarxa Televisió, expliquen que es van llançar a fer aquest projecte quan es van trobar que el coronavirus els posava entre l’espasa i la paret. “Va ser un gir insospitat que no ens esperàvem i d’allò en vam treure suc en forma de continguts audiovisuals que ens ha servit per mostrar la feina que fem i la nostra personalitat”. Això i també en improvisades actrius, perquè encara que es mostrin tal com són, com remarquen, “quan filmes, encara que sigui en format documental, sempre t’acabes convertint en personatge”.

Mentre s’ho, pensen això de fer una segona temporada, Un Par de Peras està enllestint un curtmetratge que van filmar l’estiu passat i que pensen presentar a festivals i, entre altres llavors de projectes, han donat forma a diversos guions de sèries i llargmetratges. “Som conscients que és complicat i ara ho serà més amb la crisi que patim. És complexe però la qüestió és no parar de fer coses.” Contra vent, marea i virus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Un incendi malmet part d’una exposició al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

salt
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós