Llibres

Transformació social profunda

La fira d’idees i llibres Literal impulsa el Radical May, una iniciativa en línia que vol transformar el món

El festival ofereix una programació variada de taules rodones, xerrades i debats

Els organitzadors de la fira Literal, d’idees i llibres radicals, tenen clares moltes coses i, quan no és el cas, debaten, adapten i lluiten fins a assolir un consens transversal. “El món s’ha vist sacsejat per una pandèmia que ha fet tremolar els fonaments de la societat capitalista. En aquests moments d’incertesa és més necessari que mai posar-nos a pensar i a discutir sobre les idees que propiciaran la transformació profunda que necessiten les nostres societats”, asseguren.

Aquesta edició no es podrà celebrar la fira com els darrers anys, al recinte de la Fabra i Coats del barri barceloní de Sant Andreu, amb parades de gairebé una cinquantena d’editorials internacionals i de catalanes, com ara Raig Verda, Tigre de Paper, Triangular i la Llibreria Rocaguinarda, entre d’altres.

La solució ha estat crear el Radical May, un espai de trobada i difusió des del lloc web de la fira Literal. Així, radicalmay.literalbcn.cat serà, alhora, agenda i repositori de les activitats que es programaran entre l’1 i el 31 de maig arreu del món i que es podran seguir gratuïtament per internet. Per tant, l’edició de la fira d’aquesta any serà la més oberta i global.

El món del llibre viu un moment molt dur a tot el món a causa del tancament de les llibreries. Aquesta fragilitat encara la pateixen més les editorials de pensament crític. Davant aquesta situació, una sèrie d’editorials radicals de tot el món juntament amb Literal no podien llançar la tovallola i han decidit tirar endavant un festival en línia, com tot el que s’està fent aquestes darreres setmanes. I quina data millor per encetar les activitats que l’1 de maig, diada internacional de la classe treballadora?

El festival ofereix una programació variada de taules rodones, xerrades i debats al voltant de les idees que transformaran el món que ve. Les activitats es portaran a terme en la majoria de franges horàries i diversos idiomes. El millor és consultar la programació actualitzada en el web de la fira.

Autors de renom internacional i nacional seran els protagonistes d’aquest maig radical. El tret de sortida del festival el donarà la conversa que Susan Ferguson i Tithi Bhattacharya tindran: La vida, el capitalisme i la pandèmia: idees feministes sobre el treball de les dones. El mateix dia, Noam Chomsky i Erik Loomis reflexionaran a Resistència obrera a la crisi del capitalisme.

Altres dels noms que aniran participant a les converses són Mark Bray, Wu Ming, Sarah Jaffe, Costas Lapavitsas, Sara Nelson, Stacy Davis Gates, Sarah Jaffe, Lola Olufemi, Ben Tippet...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós