Música

El ball de les cancel·lacions

El Houston Ballet, que havia d’inaugurar Peralada, suspèn la gira, i L’Auditori ja ha tancat la temporada

Mentre el govern estatal posa en marxa un calendari i unes mesures de desconfinament desconcertants per a molts, també dins del món de la cultura, continua el degoteig de cancel·lacions i ajornaments en els festivals i equipaments escènics. Ahir, el Festival Castell de Peralada , un dels pocs grans festivals que encara no havia presentat la seva programació abans de l’estat d’alarma, va anunciar que el Houston Ballet no podrà inaugurar la 34a edició del festival empordanès, els dies 2 i 3 de juliol, perquè la companyia “ha decidit posar punt final a la temporada 2019/20, com també a les actuacions previstes per aquest estiu dins la gira internacional del seu 50è aniversari”. El festival ja ha posat en marxa el reintegrament automàtic de l’import de totes les entrades, comprades anticipadament en el web del festival i als altres canals oficials. “Sobre el futur de l’edició del 2020, l’organització espera poder donar informació precisa al llarg de la setmana vinent”, s’afirma en el comunicat. El Festival Castell de Peralada també havia anunciat dues representacions de l’òpera Aida, de Verdi, i concerts de Jonas Kaufmann i Maria Agresta, Les Arts Florissants de William Christie, Brian Jagde i, ja fora del terreny clàssic, Rufus Wainwright.

L’Auditori, fins a la tardor

L’Auditori de Barcelona va anunciar ahir en un comunicat que ha cancel·lat tota l’activitat que restava pendent de la temporada 2019/20 i ara estudia les “solucions adequades” per fer front al que pugui passar a partir del setembre. L’equipament ja té preparada la temporada que ve, que encara no ha pogut presentar, amb un “nou projecte artístic” i també amb tota la “responsabilitat” que cal en una situació com aquesta.

FiraTàrrega, expectant

FiraTàrrega treballa per fer l’edició del 2020, ja sigui entre el 10 i el 13 de setembre, tal com estava previst i encara que sigui amb restriccions, o bé amb una proposta alternativa, que podria comportar un canvi de dates i també l’activació d’una part professional digital complementada, si fos possible, amb activitat artística presencial. FiraTàrrega ha fet públics els 18 projectes artístics seleccionats al seu programa Suport a la Creació 2020.

Porta Ferrada se centra en l’agost

ACN

El Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, que hauria de començar el 10 de juliol, ara se centra en la programació de l’agost, perquè “és quan sembla que es podrà tirar endavant”, segons el seu regidor responsable, Josep Saballs. Davant les possibles restriccions, el festival estudia prioritzar les instal·lacions del Guíxols Arena, perquè per la seva amplitud és l’espai on es poden garantir millor les distàncies de seguretat. En tot cas, Saballs té clar que la programació no es mantindrà intacta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Un incendi malmet part d’una exposició al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

salt
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós