Arts escèniques

La programació del Trapezi ‘hivernarà’ fins a l’octubre

Aquest cap de setmana es faran petits tasts en línia

Al juliol s’impulsaran les accions professionals

Les actuacions catalanes i estatals es traslladaran a la tardor

Aquesta 24a edició serà un festival de Trapezi íntim, per causa major. Però s’escamparà en tres moments, que comencen demà mateix amb uns vídeos poètics sobre les companyies. Al juliol, es concentraran (probablement per videoconferències, però ja hi podria haver alguna mena de presencialitat) les jornades professionals habituals en tots els festivals estratègics de Catalunya. Pel director del Trapezi, Leandro Mendoza, aquesta mirada virtual pot obrir a accedir a programadors molt més enllà, internacionalment. El gran moment de l’actuació (que s’haurà vist reduït de 30 a 20 companyies aproximadament) es trasllada a partir de l’octubre. El pressupost es manté pràcticament en els 440.000 euros, en part perquè s’ha volgut donar suport a les produccions, encara que se’n retardi l’estrena.

El Festival Trapezi de Reus (ciutat que dilluns va entrar en la fase1 de desconfinament) estava previst per a aquest cap de setmana però es va ajornar inicialment al dies del 9 al 12 de juliol fa algunes setmanes. Ara, el dubte és com es podran seguir les atraccions multitudinàries (com el cabaret de cada nit) atenent les possibles restriccions per complir la distància física entre els espectadors. Tot i així, es convoquen per reprogramar-los a l’octubre.

Mendoza explica que els vídeos Quaderns de creació “ensenyen el món interior de les companyies”, al costat de les seves proeses acrobàtiques. El material de difusió es convertirà en un element de documentació de circ pràcticament inexistent. Les càpsules es podran veure a través del web de la fira. A més, Reus TV emetrà, a les 22.30 h, tres espectacles sencers: Gregaris de la Cia Soon (demà), Paradís Pintat de Pepa Plana (dissabte) i Sol Bémol de la companyia D’Irque (diumenge).

De ls espectacles que es programen a la tardor destaca la coproducció del festival amb el duet Alta Gama: Mentir lo mínimo. També s’espera estrenar el nou títol de la companyia Rhum, Gran reserva; l’estrena de Circ Vermuth que s’havia de programar a la Mostra d’Igualada, Absurd, el retorn de Déjà vu (després de la lesió de l’actor Manolo Alcántara) i la repesca d’Hotel Iocandi (Peix) de Fira Tàrrega.

LA DATA

05.2021
Data
en què se celebraran els 25 anys de Fira Trapezi a Reus. Els organitzadors volen preparar una edició especial.

Canet Rock també anuncia que es retarda

Canet Rock es trasllada al 3 d’octubre. Fa pocs dies, el ministre de Cultura, José Manuel Rodriguez Uribes, va dir que encara calia “esperar” per decidir si es podrien fer festivals aquest estiu, però la majoria ja han optat per ajornar o per suspendre l’edició d’enguany. El Canet Rock havia venut totes les entrades per al 4 de juliol. Ara es permetrà de recuperar els imports als qui els sigui impossible assistir en la nova data. Els assistents tenen fins a l’1 d’agost per retornar-les i, a partir de llavors, es tornaran a posar a la venda. El canvi de dates no comportarà un canvi de cartell, amb noms com Manel, Oques Grasses, Doctor Prats, Els Amics de les Arts, Sopa de Cabra i Miki Núñez.

També canvia de dates el Dansàneu, el festival de dansa, música i patrimoni que organitza el Consell Cultural de les Valls d’Àneu. Durà a terme la seva 29a edició del 23 al 30 d’agost (estava previst del 30 de juny al 5 de juliol). Com en la majoria de festivals. Els organitzadors es comminen a preservar la seguretat dels treballadors, els artistes i eñs espectadors tot mantenint l’esperit del Dansàneu: oferirà un seguit de propostes singularitzades amb l’objectiu de donar suport als artistes i als creadors del país, com també donar valor al patrimoni natural i artístic d’Àneu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona