Llibres

La literatura dels PPCC

Avui comença la fira Litterarum de Móra d’Ebre, adaptada al format digital

Es vol refermar com a espai de referència dels espectacles literaris en llengua catalana

La situació actual de pandèmia ha obligat el festival Litterarum de Móra d’Ebre, dirigit per Albert Pujol, a apostar per una versió digital en la que serà la 13a edició. La fira se celebrarà durant les dates previstes, des d’avui i fins al diumenge 31, i adaptarà tot el programa d’actes habitual al format digital. Es podrà seguir en directe a través de Watchity, una plataforma catalana professional de reproducció en línia.

Aquesta transició digital significa la implementació d’un format que l’organització ja havia valorat incorporar en edicions anteriors com a complement al programa presencial. Amb aquesta proposta, Litterarum es vol refermar com a espai de referència i descoberta dels espectacles literaris en llengua catalana dins del domini lingüístic dels Països Catalans.

Hi tindran un protagonisme especial el poeta Josep Carner i l’escriptor Joan Perucho, dos autors dels quals se celebra el cinquantè aniversari de la mort i el centenari del naixement, respectivament.

La fira continuarà incloent com a activitats destacades la Fira del Llibre Ebrenc i Litterarum Petits i respectarà l’essència de la programació de les últimes edicions, que la va portar a ser Premi Nacional de Cultura 2019.

S’hi han programat deu espectacles literaris, de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears; dos tastos d’espectacles exclusius per a públic professional; tres tastos d’espectacles per a escolars i públic familiar; cinc taules rodones i debats; tres sessions amb recomanacions de llibres, i fins a onze escriptors participaran en els espectacles literaris. En un o altre àmbit es podran veure noms com ara Josep Pedrals, Marta Elka i Toni Pastor, Marina Mulet, Eduard Escoffet, Jordina Biosca, Víctor Obiols, Gemma Abrié i Manu Sabaté, Arnau Colom...

Litterarum és una fira que també s’adreça a professionals de la gestió i programació d’espais escènics, festivals, espais culturals, museus i regidors de Cultura i Festes, així com a tècnics i membres de comissions de festes i activitats culturals.

Es pot accedir al programa amb els horaris i participants a través de l’adreça www.litterarum.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA