Música

El Liceu enllaça la temporada 2020-21 amb el concepte de l’‘obsessió’

El teatre adapta la nova programació per aconseguir equilibri pressupostari davant 16 milions de pèrdues en taquillatge

Aixecarà el teló el 27 de setembre

El Gran Teatre del Liceu oferirà la temporada 2020-21 vuit grans títols operístics relacionats tots ells pel concepte de l’obsessió. Després d’haver cancel·lat les últimes produccions pel coronavirus, el teatre aixecarà el teló el 27 de setembre amb un recital de Sondra Radvanovsky i Piotr Beczala, per encarar una programació amb produccions com ‘Don Giovanni’, ‘Lucia di Lammermoor’, ’Otello’, ‘La traviata’, ‘Tannhäuser’ i ‘La bohème’. A més, destaca l’estrena a l’Estat de la nova coproducció del Liceu ‘Lessons of love and violence’. El teatre ha adaptat la programació per aconseguir equilibri pressupostari davant els 16 milions d’euros de pèrdues en taquillatge, “però sense perdre qualitat”, ha dit el president del Liceu, Salvador Alemany.

L’obsessió com a passió humana és el fil conductor de la nova temporada del Liceu, un impuls que comparteixen molts dels protagonistes de les produccions triades. La institució ha presentat aquest dimecres en roda de premsa la nova programació, que s’iniciarà amb el recital de la soprano Sondra Radvanovsky i el tenor Piotr Beczala, un format adaptat a les mesures sanitàries previsibles per a l’inici de temporada.

El seguiran a l’octubre la versió concert d’Il trovatore’ de Verdi amb Anna Netrebko, Yusif Evyazov i Ludovic Tézier i la producció de Christof Loy per a l’Opera de Frankfurt de ‘Don Giovanni’ de Mozart.

Àlex Ollé s’estrena com a artista resident amb una de les òperes protagonistes de la temporada, ‘La bohème’ de Puccini, sota la direcció musical de Giampaolo Bisanti. La temporada destaca per produccions que porten la signatura de grans teatres d’òpera com la Bayerische Staatsoper amb ’Lucia di Lammermoor’ o la Royal Opera House amb ‘Otello’. Els directors d’escena David McVicar, Robert Carsen i Laurent Pelly retornen amb èxits coneguts i estimats pel públic del Liceu com ‘La traviata’, ‘Tannhäuser’ i ‘Les contes d’Hoffmann’.

Durant la temporada passaran veus com les de Javier Camarena, Nadine Sierra, Ermonela Jaho, Gregory Kunde, Stéphanie d’Oustrac, Carlos Álvarez, John Osborn, Stéphane Degout, Krassimira Stoyanova, Alexander Vinogradov, Christopher Maltman, Johanni van Oostrum i Okka von der Damerau, entre d’altres.

El teatre crea un nou projecte, el Liceu Vermut, que oferirà música en viu a la terrassa, amb artistes com Chicuelo, Raül Fernández ’Refree’ i Hidrogenesse.

Condicionants per la covid

Els nous abonaments de la temporada 2020-21 es poden reservar a partir d’aquest dimecres, però el teatre les confirmarà al setembre en funció de les restriccions d’aforament. Així mateix, la venda general de localitats s’iniciarà un mes i una setmana abans de cada estrena, per tal d’adaptar els aforaments depenent de les limitacions del moment.

Tenint en compte la incertesa dels primers mesos de la nova temporada, es permetrà que els abonats puguin renunciar amb un màxim de 15 dies d’anticipació a títols compresos entre els mesos d’octubre i desembre.

El Liceu manté la iniciativa Liceu Under 35, amb què oferirà tres sessions especials de ’Don Giovanni’ (22 d’octubre), ’La traviata’ (7 de desembre) i ’Solstice’ (8 de febrer).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant