Arts escèniques

Les sales més petites de Barcelona, les primeres a obrir

Petits espais independents com La Gleva, Dau al Sec i La Puntual s’avancen al Festival Grec

La Beckett retornarà amb ‘La morta’ l’1 de juliol

Les primeres sales de teatre a obrir han estat les de menors dimensions. La Puntual ja feia funcions ahir a la tarda i en preveu per a aquest cap de setmana i els vinents. La Gleva també reduirà a 32 localitats la seva capacitat per engegar amb un duet de pallassos que conviden al concert Black and Blue: una cara blanca i un August conviuen en una relació explosiva. L’estrena és dilluns, tot i que faran temporada de dimecres a diumenge fins al 12 de juliol. Dau al Sec recupera, de divendres a diumenge, Partícules paral·leles, que es va aturar arran del tancament forçós.

La Sala Beckett ja va anunciar fa dies que reprèn La morta de Marc Crehuet, a partir de l’1 de juliol (fins al 19 d’aquest mes). Coincidirà ja, de ple, amb la temporada del Grec Festival, que començarà el 30 de juny. Aquesta reposició substituirà l’estrena que tenien prevista de Denise Duncan (El combat del segle) que, per dificultats d’assaigs, s’ha posposat pel cicle De Grec a Grec, a partir de l’octubre.

La Gleva, el teatre més petit de Barcelona (que sempre celebra engegar les sessions amb puntualitat pe fer honor a Santiago Rusiñol, autor de L’auca del senyor Esteve) ja feia funcions ahir a la tarda. amb una capacitat de 50 localitats, s’ha vist obligat a reduir-la a la meitat. Però, tot i així, preveu funcions de L’ombra de Pinotxo i el 2 de juliol estrena L’aneguet lleig. Aquest espectacle compta amb una sessió de prefunció per videoconferència de TeatreZoom, una nova iniciativa per esperonar el públic a conèixer les novetats dels teatres. La Gleva va agrair la predisposició de la companyia a obrir, tot i que la capacitat reduirà el taquillatge (els artistes cobren en aquesta sala el 60% de taquilla) i, per tant, el seu ingrés. Durant tot l’estiu, Jango Edwards utilitzarà la sala per a preparar un nou espectacle amb el que farà una gira internacional i que servirà per gravar un documental similar al que la sala va fer amb Ángel Pavlovsky.

LA XIFRA

25
espectadors
poden rebre per sessió a La Puntual, el 50% de la capacitat. És la sala més reduïda de Barcelona.

Una oda a la incomunicació

Ivan Andrade és l’autor i director de Partícules paral·leles. L’obra, que alterna el català i el japonès (que se sobretitula), enllaça tres històries que coincideixen amb el fil temàtic: les relacions humanes en el segle XXI, a partir de noves formes socials, nous models familiars i el ritme frenètic que implica l’aparició de les xarxes socials.

El títol fa referència a un fenomen descobert per Albert Einstein, amb el qual pretén demostrar que hi ha partícules que, tot i estar situades molt distants a l’univers, poden desenvolupar un comportament paral·lel (és a dir, un estímul aplicat a una d’elles té un efecte en l’altra). Aquesta descoberta observada, però encara inexplicada, és un dels misteris més singulars als quals s’enfronta la ciència actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona