Llibres

Feliu Formosa guanya el Premi Especial de poesia de la Fundació Jesús Serra

El guardó, dotat amb 5.000 euros, reconeix la seva llarga trajectòria

El poeta Feliu Formosa (Sabadell, 1934) ha guanyat avui divendres el Premi Especial de Poesia de la Fundació Jesús Serra , del Grup Catalana d’Occident, dotat amb 5.000 euros, i amb el qual es reconeix la seva llarga trajectòria, segons ha informat l’entitat.

Més d’un miler de treballs, procedents de 27 països diferents, han concorregut al concurs, en el qual es tenen en compte les franges d’edat, dels 10 als 13 anys, dels 14 als 17 i a partir dels 18.

Formosa és el primer guanyador de la categoria de Premi Especial, constituïda aquest any, i, a més de reconèixer la seva figura com a poeta, s’han tingut en compte els seus treballs com a dramaturg i traductor des de fa més de cinquanta anys.

Els organitzadors consideren que l’increment de la participació d’aquesta edició es deu a “la tasca que any rere any es desenvolupa des de la fundació, a partir de diferents iniciatives, per fomentar la creació poètica”.

En l’apartat de castellà, en la categoria A, a partir dels 18 anys i una dotació de 2.500 euros, el premi ha estat per al murcià Miguel Sánchez Robles, i en la categoria B, entre els 14 i els 17 anys, amb una dotació de 1.500 euros, la distingida ha estat Alejandra Bach Serra, de Barcelona, per Sobre lo efímero.

La categoria C, entre els 10 i els 13 anys i un premi de 800 euros, ha estat per a la cubana Nicole Gröning Lladosa per Sobre la charca se mece...

En la categoria A, a partir dels 18 anys, en llengua catalana i dotat amb 2.500 euros, la guanyadora ha estat Arleth Abigail Aguilar, de Girona, per Sorra i lluna, mentre que en la categoria B, entre els 14 i 17 anys, en llengua catalana i dotat amb 1.500 euros, la guanyadora ha estat Maria Ribas Fernández per No dubtis.

En la categoria C, entre els 10 i els 13 anys, amb una dotació de 800 euros, el premi ha estat per a la barcelonina Laia Casals.

El jurat estava format pels escriptors Carlos Zanón, Elena Medel, David Castillo, el professor Ricardo Fernández Aguilà i el crític literari Alejandro Krawietz.

La cerimònia de lliurament dels guardons, inicialment prevista per al proper mes de juliol, es celebrarà al setembre, a causa de la pandèmia per coronavirus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA