Arts escèniques

Els petits festivals suren en el xàfec de la Covid-19

Es faran cicles com De Llegendes, Si no vols pols no vinguis a l’era, Dansàneu i l’Esbaiola’t, entre d’altres

Els petits festivals d’estiu han suportat millor que els grans cartells l’embat de la Covid-19. És el cas de De Llegendes (Sant Martí de Tous), Esbaiola’t (Esterri d’Aneu), Poesia i + (Caldes d’Estrac) i el Dansàneu (valls d’Àneu). També debuta una nova acció al Mas Nyamnyam, a Mieres (Garrotxa).

La vinculació dels petits festivals al territori i la capacitat d’adaptació ha permès que hi hagi l’onzena edició del Festival de llegendes a Sant Martí de Tous. Teatre Nu n’assumeix la direcció i ha evitat la concentració d’espectacles en un mateix cap de setmana –ara quedarà més diversificat al llarg de tot el mes–. La clàssica Apagada es farà dos dies (amb dos equips diferents de 40 voluntaris); també han muntat un circuit per dins del castell de Tous en què intervenen les companyies en format càpsula i a l’aire lliure. S’ha hagut d’eliminar la fira. El De Llegendes aspira a potenciar la transmissió de les llegendes d’arreu. Per això anirà apuntant les llegendes conegudes i difonent-les a través del web. Paral·lelament, el De Llegendes suma complicitat amb Fira Mediterrània i aspira a fer xarxa amb altres circuits afins per promoure les produccions de companyies inspirades en les llegendes dels pobles.

Una de les novetats és la presentació de Si no vols pols no vinguis a l’era, que lidera el col·lectiu Nyamnyam al Mas de Mieres. Des de l’1 de juliol i fins a finals d’agost, algunes companyies que han fet residència artística en aquest espai presentaran alguna novetat, amb El Conde de Torrefiel i Azkona & Toloza (que conviden a una comunitat maputxe que, es diu, no va existir mai), entre d’altres. El Càntut també s’aventura a l’Hostal Càntut, amb sopars concert a mitjan juliol.

El Dansàneu (a les valls d’Àneu) es mantindrà, a finals d’agost. Comptarà amb Josep Pedrals de pregoner i el ballarí Roberto Olivan (que va haver d’ajornar el Deltebre Dansa) hi intervindrà. El festival ha endarrerit el seu cartell i ha potenciat les actuacions a l’aire lliure a conseqüència de la Covid-19. L’Esbaiola’t, a Esterri (del 17 al 19 de juliol) manté jocs i actuacions i possibilita la venda en línia. S’ha anul·lat la taquilla al poble, per evitar aglomeracions. Per últim Poesia i + reivindica el valor de la cultura i manté cartell, en format híbrid, entre presencial (en diversos municipis de Maresme) i en streaming, del 2 al 12 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona