Música

La cobla global

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya obre un nou cicle celebrant els 25 anys de Música Global

La SCCC grava el disc amb Manu Guix, Miki Núñez, Elena Gadel i Paula Giberga com a convidats

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), impulsada des de fa dotze anys per l’empresa gironina Metalquimia i la seva fundació, obre un nou cicle sota el lema Emociona’t, amb el projecte Emociona’t amb 25 anys de cançons. El projecte commemora el 25è aniversari de la discogràfica gironina Música Global, una de les més actives del país, amb més de 850 referències i 8.000 cançons editades.

L’enregistrament del nou disc de la SCCC s’està portant a terme aquesta setmana a l’Auditori de Girona i es completarà al setembre a l’Estudi 44.1, amb les veus convidades de Manu Guix, Elena Gadel, Miki Núñez i Paula Giberga (La Folie), a més de la Polifònica de Puig-reig. El repertori estarà format per adaptacions d’algunes de les cançons més emblemàtiques de la història de Música Global, gravades originàriament per Blaumut, Doctor Prats, Lax’n’Busto, Gossos, Sopa de Cabra i Els Amics de les Arts, entre molts altres grups i solistes que apareixen a l’ampli catàleg de la discogràfica, fundada el 1995 per Salvi Cufí. La previsió és que el disc es pugui presentar també a l’Auditori de Girona la tardor vinent, amb la celebració de dos grans concerts commemoratius.

Segons Josep Lagares, vicepresident de la Fundació Metalquimia, “no hi ha cap dubte que sense Música Global el panorama musical del nostre país no seria el mateix”. En aquest sentit, i davant la situació actual, Lagares hi afegeix: “Vam tenir molt clares les nostres prioritats i responsabilitats, entre les quals hi ha continuar donant suport a tots aquells que més estan patint l’impacte d’aquesta pandèmia i, molt especialment, a la cultura i a la música, perquè són el reflex de l’ànima d’un país. Una societat sense ànima és com un vaixell sense rumb.”

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya és un projecte únic que combina “l’experiència i el coneixement dels mestres de la cobla La Principal de la Bisbal, amb la força i la il·lusió dels joves talents de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona