Música

Música viva, però en línia

Maria Arnal i Marcel Bagés, Lídia Pujol i Nakany Kanté estrenaran disc de forma virtual en la 32a edició del Mercat

Blaumut, Pau Vallvé i Gemma Humet, entre les propostes ‘presencials’ del programa

Com ja es va avançar fa unes setmanes, el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) tira endavant, tot i que amb el gruix de la programació només en línia. Marc Lloret, director artístic; Anna Erra, alcaldessa, i Mariàngela Vilallonga, consellera de Cultura, van revelar ahir a la capital d’Osona el “nou paradigma” de la fira, que, malgrat el caràcter irremeiablement virtual de la 32a edició, sí que celebrarà concerts –amb aforament reduït i controlat– en quatre petits espais de la ciutat. “Calia preservar al màxim la vida cultural”, va al·legar Erra per justificar la decisió de no suspendre un esdeveniment que, davant la incertesa que representa per al sector la Covid-19, veu més necessària que mai la seva funció de promoure la contractació d’artistes, ser un aparador de propostes i fomentar possibles negocis.

El Mercat se celebrarà entre el 14 i el 19 de setembre (un dia més del que sol ser habitual) i oferirà a professionals –que enguany, ateses les dificultats que passa el món de la cultura, no caldrà que paguin l’acreditació– una trentena d’actuacions enregistrades a l’Atlàntida de Vic durant els dues últimes setmanes d’agost.

Maria Arnal i Marcel Bagés, amb nou disc, protagonitzaran el concert inaugural i, a partir d’aleshores, el Mercat oferirà en línia entre vuit i deu concerts diaris, entre els quals hi ha els de Meritxell Neddermann (una de les artistes que van tenir la mala fortuna de publicar disc la setmana que es va decretar l’estat d’alarma), Toni Xuclà amb Clàudia Cabero i Gemma Abrié, Èric Vinaixa, Alba Careta, Renaldo & Clara, l’històric compositor de bandes sonores Carles Cases (amb un espectacle d’homenatge a Ennio Morricone), Lídia Pujol (amb un treball amb cançons de la malaguanyada Cecilia), Mi Capitán, Carlos Sarduy, Pimpilinpussies, Elisabet Raspall, Dolo i Nakany Kanté. Una programació, segons Lloret, “diversa i arriscada”, sense “noms ultrafamosos” però amb prou potencial per fer recorregut més enllà de Catalunya, i que es complementarà amb concerts –ara sí– presencials d’artistes com ara Blaumut, Gemma Humet, Pau Vallvé i Riders of the Canyon a l’exterior de l’Atlàntida, el parc Jaume Balmes, la Bassa dels Hermanos i la plaça dels Màrtirs. Sempre, és clar, que les normes sanitàries i de seguretat ho permetin.

Adeu al Puig-Porret

La 32a edició del Mercat, d’altra banda, serà l’última en què es presenti un espectacle guardonat amb el premi Puig-Porret (Constel·lacions, de la percussionista Núria Andorrà), ja que la fundació vigatana que dona nom al guardó ha decidit donar suport econòmic a una altra iniciativa cultural de la ciutat després d’haver-ho fet durant anys al Mercat de Música Viva. Pròximament, d’altra banda, es revelarà el guanyador del concurs públic que s’ha convocat aquestes últimes setmanes per assumir la direcció artística de l’esdeveniment, un càrrec al qual Lloret, director del Mercat de Música Viva des del 2011, i segons va confessar ahir, vol tornar a aspirar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS