Música

L’Auditori de Girona ovaciona Blaumut que porta un concert “íntim i proper” al Festival Strenes

El quintet no decep als 390 espectadors que han pogut mantenir la seva localitat després de la rebaixa de l’aforament

L’Auditori de Girona ha viscut un concert de Blaumut diferent a l’esperat abans de la pandèmia. El quintet ha proposat un espectacle “íntim i proper” amb temes del seu darrer àlbum 0001, combinats amb els grans èxits que han portat el grup a ser un dels més reconeguts.

De fet, les cançons encarregades d’obrir i tancar el concert han estat dos clàssics: Pa amb oli i sal i Bicicletes. Entremig, una quinzena de temes dels quatre discos de la banda.

Tot plegat, en un Auditori que, si no fos per la pandèmia, s’hauria omplert i hauria fet encara més sonora l’ovació final al grup per part dels 390 espectadors. I és que Strenes ha hagut de programar un nou concert de la banda la setmana que ve, ja que l’aforament per aquest estava ple.

Primera cançó i públic a la butxaca. Pa amb oli i sal ha obert el concert que Blaumut ha ofert als 390 espectadors que han assistit aquest dissabte a l’Strenes de Girona.

Es tracta del primer dels dos espectacles que la banda oferirà, ja que van ser molts dels espectadors havien comprat l’entrada quan es va presentar el festival abans de la pandèmia, i que han apostat per mantenir-la. Un concert que la banda ha volgut que fos “proper i íntim” al públic per la situació “complicada que s’està vivint”.

Una hora i mitja de música on s’han escoltat els temes del nou treball de Blaumut 0001. Ara aquí present, Cel estranger o De veritat s’han barrejat amb peces d’altres àlbums com El primer arbre del bosc o El pont de l’Accademia, en un format acústic que ha recordat els inicis del grup.

El moment àlgid, però, ha arribat a la part final del concert que s’ha tancat amb les tres peces més aplaudides. D’entrada la cançó que posa nom al quart disc de Blaumut, 0001, que ha precedit a Vint-i-un botons, moment en què els espectadors s’han aixecat de les butaques i, finalment, Bicicletes, un dels grans èxits de El turista, disc que va portar a la fama el quintet català.

Un concert “adaptat”

Inicialment, estava previst que Blaumut portés a l’escenari de l’Auditori de Girona la presentació de 0001, però la pandèmia ha fet replantejar l’espectacle a la banda. “Vam creure que per a menys gent valia la pena recuperar els nostre format acústic, per crear una atmosfera més intima i propera amb el públic”, explica el cantant Xavi de la Iglesia.

En el mateix sentit s’expressa el violinista de la banda, Vassil Lambrinov, que creu que el concert “s’acosta” al Blaumut del disc El Turista, publicat el 2012.

Amb tot, tant Lambrinov com de la Iglesia expliquen que el fet de poder fer dos concerts a l’Strenes - tornen a tocar la setmana que ve - és “un honor”, tot i que els hauria agradat poder-ne haver fet un “amb tot ple”. De la Iglesia reconeix, però, que donaven l’estiu “per perdut” però el fet que s’hagi recuperat els ha animat en un sector que ha quedat “molt tocat”.

El director del festival Strenes, Xavi Pascual, ha destacat que el fet de tirar endavant l’Strenes 3.0 suposa també que 100 persones del sector musical la seva feina.

“Ens ha quedat destruït i si fent el festival aconseguim que aquesta gent torni a la feina ens podem donar per satisfets”. Pascual considera que “calia fer l’Strenes per no perdre’l”.

“És una manera de dir a la gent de Girona que som aquí i que ens n’estem sortint d’aquesta”, assenyala el director.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA