Música

Guillamino, Serratosa, Za! Rossy, Hanfris Quartet i Manel Rost, a La Marfà

El Centre de Creació Musical de Girona oferirà 19 activitats de divulgació i formació

Cala Vento, Lluís Costabella i Anna Roig oferiran les Sessions LP

La Marfà, el Centre de Creació Musical de l’Ajuntament de Girona, ha programat per a la tardor un total de 19 activitats de formació i divulgació musicals, entre les quals hi haurà cursos i tallers a càrrec de prestigiosos músics com ara Guillamino, Jordi Rossy, Serratosa, Za!, Manel Rost i el quartet vocal The Hanfris Quartet. Les inscripcions ja es poden realitzar a través del web de La Marfà .

A partir del 21 de setembre començaran cursos com ara Iniciació a la utilització d’equips de so; Tècniques de veu i cant, nivells 1 i 2, i Tecnologia per a cantants. Manel Rost (Grateful Blues) oferirà al novembre el taller Perfeccionament de l’harmònica de blues, i el beatboxer Dani Pulmón en farà un altre sobre Beatbox i Loop Station. Pau Puig, músic llicenciat per l’Esmuc en Música Tradicional i docent en diferents escoles, així com també membre de Ganxets, grallers del Baix Camp i QuatreQuarts, dirigirà el taller La gralla. Articulacions, aguts i ornaments. El duet barceloní Za! proposa un taller sobre Improvisació conduïda.

Sota la direcció de David Ibáñez, La Marfà també proposa, dins la seva nova oferta formativa, tallers dirigits per Guillamino (Beats mòbils) i, ja el maig vinent, The Hanfris Quartet, grup vocal especialitzat en l’estil barbershop (Let’s sing barbershop!). A més, el 2 de desembre vinent el prestigiós bateria i compositor Jordi Rossy protagonitzarà la classe magistral Més enllà de l’instrument. Els rols de la bateria en la música de jazz, amb l’acompanyament del baixista Vic Moliner. També al desembre, Santi Serratosa portarà a La Marfà el curs produït pel festival Càntut, de Cassà de la Selva. Serratosa proposa exercicis i dinàmiques de percussió corporal basades en el patrimoni musical de transmissió oral de les comarques gironines.

Monkeys, Pistols, Brel

Pel que fa a les Sessions LP, en les quals es comenten discos importants per als protagonistes, el grup empordanès Cala Vento ha triat Favourite worst nightmare, d’Arctic Monkeys, el 17 d’octubre; el cantant i guitarrista Lluís Costabella (Kitsch), Never mind the bollocks, dels Sex Pistols, el 21 de novembre, i la cantant Anna Roig parlarà de Les marquises, de Jacques Brel, el 12 de desembre.

La Diada de la Rumba i el Rap de Girona Fest

El 28 de novembre tindrà lloc a La Marfà la Diada de la Rumba, organitzada amb la col·laboració de l’associació Foment de la Rumba Catalana (Forcat). S’hi han programat tres tallers: un de ball, a càrrec del bailaor Diego Heredia; un de percussió i palmes, que oferirà José Luis Curbón, Pity, i un taller de guitarra amb Érik Sánchez, d’El Cigarrito de Después i Erikotropiko. A més, el 26 de setembre tindrà lloc un Show de breakdance i el 29 de novembre, el Rap de Girona Fest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona