Arts escèniques

Complint objectius

La directora de l’Ésdansa, Núria Feixas, celebra que s’ha aconseguit ser fidel als reptes de formació, exhibició, participació i natura en l’edició insòlita d’enguany

Es trasllada el públic al bosc amb la Festa al Parc i amb ‘Baula’, de Jordi Molina Quartet

Són dels pocs festivals que no s’han mogut del calendari (“tots endarrerien a finals d’agost i nosaltres ja hi érem de saque”, comenta la directora de l’Ésdansa, Núria Feixas) tot i que han necessitat forçar la imaginació per suplir baixes de les companyies internacionals a conseqüència de l’amenaça de la Covid-19. El festival Ésdansa es programa del 20 al 23 d’agost a les Preses (Garrotxa) potenciant les activitats presencials: “Portàvem molts mesos de pantalla” durant el confinament, alerta Feixas. Per compensar la limitació d’ocupació, han previst doblar algunes sessions. Les activitats de dansa i natura, que normalment, ja tenen un aforament molt limitat perquè es busca una connexió molt íntima entre els artistes i el públic, s’ha mantingut pràcticament a la mateixa proporció, tot garantint que hi pugui haver la distància preceptiva. El diumenge 23, l’Esbart Ciutat Comtal ballarà la música en clau de jazz de Jordi Molina Quartet en un racó a descobrir (Baula). Més complicat és atendre les actuacions de la plaça Major. Si anteriorment, era lloc de pas espontani, ara caldrà fer seure els espectadors que vulguin seguir les actuacions. Segurament aquest fet implica que s’hagi d’ajustar molt la participació, tot i que es manté la Festa al Parc amb els diversos grups del Marboleny per un itinerari al parc de la Pedra Tosca.

S’aconsegueix els objectius, en part, perquè es programa un nombre similar de companyies, tot i que hi abunda la presència catalana. És una fórmula que permet també fer encàrrecs a companyies que han estat aturades durant mesos, arran del tancament de teatres i la prohibició de gires. Sí que han hagut de reduir la vessant formativa (que es treballa des de principi de setmana, habitualment amb els grups de dansa tradicional més petits internacionals). Per a la canalla de l’Esbart Marboleny, s’ha optat per unes càpsules que es rebran en línia i que els ajudaran a preparar la ballada final de diumenge.

Quant a actuacions, el grup Elai Alai, del País Basc, substituirà a darrera hora la invitació de nit de danses peruanes (dissabte, 22 h a l’Ésdansa) que havien de realitzar els ballarins del Perú Ritmos y Costumbres. També els supleixen en el taller de dansa del mateix dissabte, a partir de les 10 del matí. Sara Cano (Vengo) connecta amb el present la lletra de La Molinera, un clàssic de la tradició oral castellana. L’Esbart Manresà fa una reivindicació de les dones des del folklore català (Totes) i l’Esbart Rocasagna rellegeix el conte d’en Patufet (A la panxa del bou).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA