Arts escèniques

El Dansàneu torna a la vall d’Àssua

El Dansàneu ha endarrerit la seva estrena per poder reaccionar amb èxit davant els efectes de la pandèmia. Per a aquesta edició, ha mirat de trobar emplaçaments a l’aire lliure que permetin la capacitat més alta (seguint sempre les ordres de les autoritats sanitàries). Del 23 (quan obrirà el foc un solo de Roberto Olivan, en un dels projectes de parelles de ball del pla d’impuls de la dansa) al 30 d’agost, les activitats de música d’arrel, dansa, cinema i entorn natural comportaran un punt d’interès cultural per a la fi d’aquest estiu atípic. Entre els espais que es recuperen en aquesta edició hi ha l’església de Sant Víctor a Saurí (Sort) a la vall veïna d’Àssua (amb una sessió doble del concert Criatures), i també altres emplaçaments d’Àneu, com poden ser el castell de València d’Àneu (Alt Àneu) i el jardí de Gallimó (al nucli d’Esterri).

Entre el programa, que s’allarga tota una setmana, destaca la dansa de Montserrat Selma amb temes interpretats en directe per El Petit de Ca l’Eril. També el Des-espera, en què Ariadna Peya i Marc Soler posen coreografia al disc AA, de Clara Peya. L’espectacle Ovidi25, que es va poder veure al Barnasants, estarà completat amb Factoria Mascaró, que ballarà algunes partitures. Aquesta formació farà doblet amb La Nova Euteope. El grup coral interpreta peces litúrgiques que el grup de dansa popular creat per Joan Serra (tambéànima del Dansàneu) hi aportarà moviment. També hi haurà circ amb Nilak. Presentarà el resultat de la residència artística al costat del músic pirinenc Arnau Obiols. Serà a l’espai emblemàtic de MónNatura Pirineus, a Planes de Son, un espai còmplice dels darrers 4 edicions del festival.El festival proposa accions per streaming i que Lleida TV pugui gravar fins al 80% de la programació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA