Art

El Dia Internacional de l’Art i Inund’art fan vibrar la creació

Glòria Bosch i una exposició al Bòlit de Roc Parés obren la 8a edició coincidint amb la 15a de la mostra gironina

La vuitena edició del Dia Internacional de l’Art desplega a partir d’avui i al llarg de tot el cap de setmana una àmplia programació activitats culturals i artístiques, a la ciutat de Girona i a comarques. Un any en què, a més, coincidirà amb la celebració del Festival Inund’Art, que s’havia de celebrar al juny però que també va anunciar que la seva quinzena edició es faria a les mateixes dates. L’objectiu és el mateix: la reivindicació de l’art, la represa de l’activitat cultural en general i l’inici de la temporada artística.

La present edició s’obrirà amb un pregó a càrrec de la investigadora, comissària i crítica d’art Glòria Bosch a les 18 h a la plaça del Pou Rodó i, tot seguit, amb l’obertura i visita guiada a l’exposició BHDD de Roc Parés (Ciutat de Mèxic, 1968), acompanyada d’una sessió musical a càrrec de Quelic Berga. BHDD és una experiència d’art immersiu que permet als participants de viure la seva pròpia decapitació.

Això només serà el tret de sortida d’un programa que aplega múltiples activitats al seu voltant de forma conjunta entre una seixantena d’entitats vinculades al món de les arts: tallers, exposicions, projeccions, visites guiades itineraris d’art, concerts, performances que es poden consultar al web www.bolit.cat .

Per la seva banda, la quinzena edició de l’ Inund’art desplegarà un seguit d’exposicions d’arts visuals i performances a la Casa de Cultura a partir d’avui i, en aquest cas, fins al 3 d’octubre. Així mateix, a grans trets, destaca de la programació les Accions de Marina E.G., que tindran lloc demà (19.30 h), la inauguració oficial amb la visita guiada dels artistes dimecres (19.30 h), un taller familiar amb Urban Rice (24 de setembre) i una cloenda que proposa un recorregut sensitiu, l’Apiana’t de mi de Xavi Lloses (3 d’octubre).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona