Cinema

Premi al cine social

‘Nomadland’, de Chloé Zhao, s’endú el Lleó d’Or de la 77a edició del Festival de Venècia, l’organització del qual supera amb nota els reptes del coronavirus

La mexicana ‘Nuevo orden’, de Michel Franco, s’ha quedat amb el Lleó de Plata

La cineasta d’origen xinès Chloé Zhao es va endur ahir el Lleó d’Or del Festival Internacional de Cinema de Venècia per Nomadland, protagonitzada per una esplèndida Frances McDormand i amb l’Amèrica més marginal com a idea força de la pel·lícula. Sens dubte, era la favorita i ara ha agafat un nou impuls per afrontar la carrera dels Oscars. Zhao és una de les realitzadores més prometedores del moment. Mai abans una directora asiàtica havia rebut el màxim reconeixement del prestigiós certamen de Venècia.

El Lleó de Plata, gran premi del jurat, va ser per a la cinta mexicana Nuevo orden, de Michel Franco, sobre la qual també predomina un fort accent de compromís social amb una visió distòpica d’un Mèxic insostenible.

Els organitzadors de la mostra veneciana han superat amb nota la 77a edició, marcada pels estrictes protocols de seguretat imposats per la pandèmia del coronavirus.

Els altres guardons que es van lliurar ahir al vespre a Venècia, en una gala completament atípica per les circumstàncies, són aquests: el premi especial del jurat, se l’ha quedat Dorogie Tovarischi! (Dear Comrades!), d’Andrei Kontxalovski, una pel·lícula sobre la repressió de l’exèrcit soviètic en una ciutat caucàsica, l’any 1962; la millor direcció, Kiyoshi Kurosawa per La mujer del espía (Wife of a spy), un thriller ambientat a l’inici de la Segona Guerra Mundial; la copa Volpi per a la millor actriu, Vanessa Kirby per Pieces of a woman; la copa Volpi per al millor actor, Pierfrancesco Favino per Padrenostro; el millor guió, Chaitanya Tamhane per The disciple, i el premi Marcello Mastroianni al millor intèrpret emergent es va atorgar al jove actor iranià Rouhollah Zamani, per la seva interpretació a la pel·lícula Khorshid (Sun children), dirigida per Majid Majidi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona